Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 1. septembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 27 jaunām grāmatām. Turpinājumā – ieskats jaunumos.

 

     Džūlijas Smitas grāmata “Kāpēc neviens man to iepriekš nav teicis?” sniedz ieskatu terapijā izmantotajos instrumentos un māca, kā stiprināt un saglabāt savu mentālo veselību pat visgrūtākajos brīžos. Autores profesionālie padomi un efektīvie grūtību pārvarēšanas paņēmieni palīdzēs tikt galā ar trauksmi, kritiku un depresiju, kā arī ļaus uzzināt, kā vairot pašapziņu, rast motivāciju un iemācīties piedot sev. Autore ar īsu, viegli uztveramu padomu palīdzību aplūko ikdienas problēmas un piedāvā praktiskus risinājumus, konkrētu informāciju un norādījumus.

 

     Ausmas Šponas “Pedagoģija” būs ideāls palīglīdzeklis visiem, kuri studē pedagoģiju vai strādā izglītības iestādēs, jo tajā apkopota viena no bagātākajām pedagoģiskajām pieredzēm Latvijā. Autore skaidro klasiskās teorijas, uz kurām balstās pedagoģija, atklāj galveno instrumentu pedagoga darbā – pedagoģiskās darbības modelēšanu. Tālāk tiek izklāstīti audzināšanas teorijas pamati, audzināšanas un mācību integrācija. Izklāsts noslēdzas ar mācību un zinātniskās pētniecības raksturojumu. Iepazīstot to visu, lasītājs būs sagatavots praktiskai darbībai, spēs pamatot savus darba paņēmienus un izzināt, kas ir sasniegts darbības rezultātā. Grāmata ir ļoti aktuāla, īstenojot kompetenču pieeju, jo šāda pieeja prasa no skolotāja patstāvīgu darbību, plānojot mācību procesu.

 

     Sērijas “Latvijas vēstures mīti un versijas” piektā grāmata “Pielāgošanās. Padomju laiki Latvijā” stāsta par Latvijas okupācijas periodu pēc 1940. gada, dodot iespēju plašai auditorijai saprotamā valodā uzzināt par dažādiem dzīves aspektiem un indivīda izvēlēm un kompromisiem Padomju Latvijā, rosinot pārdomāt pašiem savu attieksmi pret brīvību, materiālo komfortu un sociālo statusu, vēsturi un nākotni.

 

     Olitas Tidomanes grāmatā “Trīs runči un viņu cilvēks” apkopoti interesantākie fragmenti no autores vairāku gadu garumā rakstītās Facebook dienasgrāmatas par trim kaķiem – Osvaldu, Ādolfu un Rūdi. Grāmatu var izraut cauri vienā naktī, bet var arī lasīt lēni, iedziļinoties un noskrumšķinot pa zināšanu gabaliņam sava personiskā kaķa labā. Tā ir Latvijā pirmā pilnā kaķu dzīves cēloņsakarību hronika un enciklopēdija vienlaikus. Vēl tā ir lieliska dāvana jebkuram kaķcilvēkam, patiesībā viņa kaķim, jo, kā solīts, tā pedagoģiski iedarbošoties uz saimnieku.

 

     Oskara Vizbuļa romāns “Ja vīrietis prastu runāt” ļauj ielūkoties vīrieša iekšējās pasaules dzīlēs, apjaušot viņa pretrunīgās izjūtas, skarbās pārdomas un nebeidzamās ilgas. Bet tad vīrietis sāka runāt, jo sievietes vienmēr vīriešiem pārmet, ka tie visu laiku klusē. Kas notika, kad vīrietis sāka runāt?

 

     Abigeilas Dīnas detektīvromāns “Meitene A” stāsta par Leksu Greisiju, kuru dēvē par meiteni A. Leksa uzaugusi ģimenes mājā Mūrvudroudā, piecpadsmit gadu vecumā aizbēgusi, bet tagad jūt vēlmi atgriezties... Grāmata patiks psiholoģiskās spriedzes romānu cienītājiem.

 

     Jauno grāmatu klāstā šoreiz arī Kristinas Sabaļauskaites vēsturiskā romāna “Pētera imperatore” otrā daļa. Liktenis imperatorei Jekaterinai piešķīris gandrīz visas lomas, kādas vien sievietei var tikt. Pēdējā ceļojumā pa savas dvēseles dziļākajiem nostūriem viņa meklē atbildes: vai vara atbrīvo vai iesloga? Uz kuru pusi nosvērsies Pastarās tiesas svaru kausi?

 

     Laipni gaidām bibliotēkā!

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. septembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti