Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2022. gada 3. janvārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 35 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Psihoterapeites Berbelas Vardeckas grāmata “Sievišķais narcisms” iespaidīgi parāda, ka sievišķais narcisms nav tikai egocentriska koncentrēšanās pašai uz sevi, bet galvenokārt izmisīgi sevis meklējumi. Autore saprotami un viegli uztverami apraksta, kā sievietes, kuras cīnās ar šādām grūtībām, var atbrīvoties no ciešanām un dzīvot piepildītu dzīvi.

 

     Katru var ievainot, bet katrs var arī atgūt pašcieņu! Psihoterapeites Beverijas Endželas grāmata “Atbrīvojies no emocionālās vardarbības” piemērota ļoti plašam lasītāju lokam – gan dažādiem speciālistiem, gan nespeciālistiem, gan jauniem, gan veciem, gan tiem, kas atzīst, ka ir emocionālās vardarbības upuri vai pāridarītāji, gan tiem, kuriem – varbūt tikai pagaidām – šķiet, ka viņiem ar to nav nekāda sakara... Daudz pieredzējusī autore apgalvo: “Katrs savulaik ir cietis no emocionālās vardarbības, iespējams,  pat vairākkārt. To neviens nav pelnījis, un ir grūti sevi no tās pasargāt, taču emocionālo vardarbību var atpazīt, var atgūt pašcieņu un izmantot visus līdzekļus, lai izkļūtu no postošās situācijas. Un šī grāmata šajā ziņā būs labs palīgs.”

 

     Latvijas sieviešu dzīvesstāstu grāmata jeb romāns “Tev būs četri vīri”, kuru sarakstījusi Sandra Kalniete, tapusi, sākoties pandēmijai, bet lolota jau gadu desmitiem. “Domāju, ka daudzām manas paaudzes sievietēm romāna epizodes liksies pazīstamas, jo mēs to esam piedzīvojušas un pārdzīvojušas,” saka autore. Lasiet, ja jums patīk grāmatas par likteņa un sievietes spēku, par likteni, kuram mēdz būt “savi plāni”, un sievietēm, kuras “atdzimst no pelniem”.

 

     Arno Jundzes “Vienīgais liecinieks” paša autora vārdiem raksturots šādi: “Rakstīju trilleri, bet sapratu, ka pandēmijas laikam nepiestāv klasiskās žanra shēmas. Tāpēc trilleris pārvērtās par pandēmijas laika pasaku. Tās varonis ir valdonīgs, sabiedrībā populārs četrdesmitgadnieku paaudzes pārstāvis, kuram šķiet, ka pasaule griežas ap viņu. Tomēr tā nenotiek. Vienas dienas laikā viņš zaudē savu TV šovu, sievu, labāko draugu un auto.”

 

     Dainas Grūbes romāns “Vienīgie” sākas ar ieskatu kādas uzņēmīgas sievietes tagadnē. Viņa ir mainījusi dzīvesvietu, balti sniegotā ziemā no trokšņainās, steigas pilnās Rīgas pārcēlusies uz mierīgo Vidupi, kuras savdabīgajos vaibstos un gaisotnē daudzi atpazīs kādu gluži īstu Latvijas mazpilsētu. Nejauši nokļuvusi Vidupes ebreju kapsētā, kur pēc 1941. gada vairs nevajadzētu būt veiktiem apbedījumiem, viņa pamana kapakmeni, kura gravējumā kā miršanas gads redzams 1977. Tiek uzdoti jautājumi, sākas meklējumi, un līdz ar atbildēm par to, kas notika ar Vidupes cilvēku, tostarp ebreju, likteņiem, lasītājs uzzina kādas neparasti stipras vidupietes – Veltas Vizbules – dzīvesstāstu.

 

     1987. gadā no Rietumvācijas Prāgā nonāk pēdējā no paciņām, kuras kopš 40. gadu beigām Klāra Rismane regulāri sūtīja Māleru ģimenei – dēlam Konrādam. Taču par vecmāmiņu Klāru Māleru ģimenē nekad nerunāja, un pēc Konrāda aiziešanas mūžībā paliek neatbildēti jautājumi. Pēkšņa ģimenes tēva nāve sapulcina dzimtenē bērnus no Amerikas, Lielbritānijas, Čehijas (Austrālijā mītošais brālis atrodas slimnīcā). Intriga par mirušo vīrieti Jakubas Katalpas romāna “Vācieši” lasītāju nodarbinās līdz grāmatas beigām – kāpēc māte viņu atstāja audžuvecākiem? Izprast ģimenes pagātni un atklāt noslēpumus uzņemas Klāras mazmeita.

 

     Džūlijas Kvinnas romāns “Hercogs un es” stāsta par Saimonu Basetu, kurš gatavojas bildināt sava labākā drauga māsu – jauko Dafni Bridžertonu. Tomēr tikai viņi divi vien zina, ka tā ir rūpīgi izplānota viltība, lai pasargātu Saimonu no smalko aprindu precību pārņemtajām mātēm. Un arī Dafnei tas ir izdevīgi, jo tagad viņai uzmanību pievērsīs arī citi ievērības cienīgi pielūdzēji. Tomēr, kā zināms, mīlestība neatzīst likumus un norunas...

 

     Laipni gaidām bibliotēkā! Atgādinām, ka no 2021. gada 15. novembra, apmeklējot bibliotēku, jāuzrāda Covid-19 pārslimošanas vai vakcinācijas sertifikāts. Aicinām grāmatas izvēlēties un rezervēt jau pirms došanās uz bibliotēku.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 17. janvārī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienās.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti