Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2021. gada 1. jūlijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements tiks papildināts ar 30 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

  

     Nozaru literatūras jaunumu klāstā šoreiz Hedvigas Montgomerijas grāmata “Bērnudārza laiks”, tā īpaši noderēs vecākiem, kuru bērni ir vecumā no 2 līdz 6 gadiem. Šis ir brīnumains laiks, kad fantāzija piedzīvo savu augstāko lidojumu. Viss ir iespējams, iztēlei nav robežu. Psiholoģe un ģimenes terapeite Hedviga Montgomerija, draudzīgi un sirsnīgi uzrunājot lasītājus, atbild uz vissvarīgākajiem vecāku jautājumiem. Ko nozīmē labi audzināt bērnu? Vai bērnudārzā ir svarīgi atrast draugus? Vai brāļu un māsu ķīviņi patiešām ir tik nevēlami? Kā lai tiek galā ar “divgadnieka krīzi” un spēcīgajām emocijām, kas pārņem mazo cilvēku savā varā? Bērnam ir ļoti svarīgi būt kopā ar vecākiem, kuri saprot jaunās pārmaiņas un prot mierināt.

 

     Pollija Janga-Eizendrāta grāmatā “Mīlestības vienādojums”, balstoties savā desmitiem gadu ilgajā pieredzē, praktizējot Junga psihoanalīzi, pāru psihoterapiju un budismu, ir nonākusi pie atziņas, ka, ņemot vērā mūsdienu prasības pēc mīlestības starp līdzvērtīgiem partneriem, ir nepieciešamas jaunas prasmes un jauna veida zināšanas, lai atrastu ceļu no iemīlēšanās uz patiesu mīlestību un ilgstošu tuvību. Viņasprāt, šīs prasmes un zināšanas var gūt, apvienojot divas atšķirīgas tradīcijas: psihoanalīzi un budismu.

 

     Daiļliteratūras jaunumos – Eleonoras Trojas romāns “Amazones neraud”. Tā varone Žanna savus ugunīgi rudos matus un ne mazāk ugunīgo temperamentu, pēc pašas domām, mantojusi no kāda senča īra. Savukārt Alise dievina darbu fotostudijā, bet vēl vairāk – savu šefu, kurš par to pat nenojauš. Bet Evelīna nevienam nesaprotamu iemeslu dēļ grasās aiziet no šķietami perfektās dzīves ar skaistuli un veiksminieku vīru... Kas apvieno šīs trīs tik dažādās sievietes? Vai tikai biznesa projekts, ko 2000. gadu sākumā Rīgā uzsāk no ASV atgriezies noslēpumains uzņēmējs Ričards Blūms? Vai tomēr pastāv tāds fenomens kā patiesa sieviešu draudzība?

 

     Somu rakstnieka Tommi Kinnunena grāmata “Stikla upe” ir trīs dienu un trīs marginālu sabiedrības locekļu romāns, kura darbība norit pagājušā gadsimta 40. un 50. gados. Tīneļu ģimenes bērni ir uzauguši stikla fabrikas ēnā. Jusi ir garīgi atpalicis, taču pasauli redz detalizētāk un asāk nekā citi. Helmijai nav spēka būt labai mātei un tikt galā ar zaudējumu. Negodā kritušajai Railijai jāizcīna sava vieta aizspriedumainajā un noslēgtajā ciema sabiedrībā…

 

     Virdžīnijas un Jāņa Lejiņu detektīvparodijas romāns “Straupes pilskungi”, kā saka Guntis Berelis, vēsta “par 21. gadsimta sākuma Latviju, tās labticīgiem darbarūķiem, kas brīžiem pārkvalificējas par piedzīvojumu meklētājiem (un arī atradējiem), veikliem, mazāk veikliem un pavisam neveiksmīgiem blēžiem, bīstamiem un gana agresīviem biznesmeņiem, kuru mahinācijas tālu pārsniedz Latvijas robežas. Autori krāšņi un precīzi izzīmē Latvijas sociālo un ģeopolitisko ainavu, kur galveno varoņu – grūtdieņu glābēju un blēžu tiesātāju – lomas tikušas bariņam alkohola izmocītu Straupes pilī ierīkotās dziedinātavas pacientu.”

 

     Angļu rakstnieka un bestselleru autora Meta Heiga romāns “Pusnakts bibliotēka” stāsta par Noru, kuras dzīve mainījās uz slikto pusi, kļūstot nepanesama. Un tad, sitot pusnakts stundai viņas pēdējā dzīves dienā, viņa attopas bibliotēkā. Norai tiek sniegta iespēja izmainīt to, ko viņa nožēlo, un izmēģināt katru no citām dzīvēm, kādas viņa varēja būt dzīvojusi. Un tas noved pie jautājuma, kādām būtu jābūt pareizajām izvēlēm un kā nodzīvot vislabāko dzīvi…

 

     Šoreiz jaunumos arī Stefanijas Meieres romāns “Pusnakts saule”, kurā beidzot ir pavērusies iespēja ielūkoties arī Edvarda dvēselē... Neaizmirstamais stāsts Edvarda mutē iegūst citu skanējumu, un tajā ievijas daudz tumšākas notis. Bella Edvardu biedē un intriģē vairāk par visu, ko viņš savā vampīra mūžā ir piedzīvojis. Grāmatas lappusēs atklājas arvien jaunas, aizraujošas detaļas par Edvarda pagātni un sarežģīto iekšējo pasauli, un pamazām kļūst skaidrs, kāpēc šī liktenīgā iepazīšanās kļūst par viņa dzīves izšķirošo pavērsienu un cīņu.

   

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. jūlijā.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti