Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 1. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 48 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Bestselleru autore, šveiciešu psiholoģe un psihoanalītiķe Maja Štorha grāmatā “Mans svars” piedāvā revolucionāru un unikālu septiņu soļu metodi, kā, sadarbojoties ar zemapziņu, iespējams radīt pašregulējošu gribasspēku un tādu motivāciju, kas ļauj mērķi sasniegt viegli un ar prieku. Grāmatas centrā ir tēmas par svaru, uzturu, skaistumu, veselību un fitnesu, taču izdevums noderēs ikvienam, kurš vēlas uzzināt, kā izvirzīt mērķus tā, lai rastu spēcīgu motivāciju un neizsīkstošu gribasspēku īstenot savus nodomus. 

 

     Grāmatā “Es mācos augļkopību” augļkopības zinātniece un komercaugļkopības pamatlicēja Latvijā 20. gadsimta 90. gados Māra Skrīvele apkopojusi informāciju par augļkopības nozares attīstību dažādos laika posmos 100 gadu garumā, analizējusi to no šodienas zināšanu un savas 60 gadu darba pieredzes skatupunkta. 

 

     Edžus Vējiņa grāmatā “Nepārbraukušie” apkopots fonda dibinātāja Viļa Vītola vecāku Valentīnas un Viļa Vītolu dzīvesstāsts. Grāmatas nosaukums ir dziļi simbolisks. Nepār(b)raukušie: Vilis un Valentīna simbolizē to trimdas latviešu likteni, kuriem nebija lemts atgriezties dzimtajā zemē, kaut arī piederēja pie tiem trimdiniekiem, kuri būtu gatavi atgriezties tajā pašā dienā, kad Latvija atguva neatkarību. Nepār(t)raukušie: viņi līdz mūža galam nepārtrauca cīnīties par labāku dzīvi sev, bērniem un visiem tiem neskaitāmajiem cilvēkiem, kuri sniedza palīdzīgu roku un nepārtrauca ticēt idejai par brīvu Latviju.

 

     Daiļliteratūras jaunumos Vijas Laganovskas debija prozā “Pirms un pēc”. Izlasē ir 11 stāsti ar plašu laika un telpas ģeogrāfiju. Tie pa līkloču taciņām ved uz pirmskara un kara gadiem un tad atgriež mūsdienās, ved uz vecu Latvijas lauku māju spelgonī, uz kādu visu aizmirstu internātskolu, uz Lādogas ezeru, uz divistabu dzīvokli Valmieras nomalē un grēksūdzes kabīni. Un vienmēr un visur jādomā par to, kas tiešām ir vērtīgs un cīņas vērts. 

 

     Rakstnieces un žurnālistes Initas Silas grāmata “Tango ar diviem misteriem V*” ir par laimes meklējumiem, kurus grāmatas autore sāk krietnu laiku pirms diagnozes krūts vēzis, vienlaikus piedzīvojot attiecību un karjeras krīzi. Tā liek vēl ciešāk paskatīties uz savu dzīvi, vērtībām, uzskatiem, rīcību, attieksmi, uzvedību. Viņa apņemas dzīvot laimīgi, meklē veidus, kā tādai būt, un šo apņemšanos pilda arī tad, kad uzzina: viņas mūžs varētu būt īsāks... 

 

     Savukārt “Cukura bērns” ir dokumentāls stāsts par krievu meitenītes Stellas Nudoļskas gaitām izsūtījumā, kur viņa kopā ar mammu pavadīja gandrīz desmit gadus – no 1937. līdz 1946. gadam. To pēc galvenās varones atmiņu stāstījuma pierakstījusi Olga Gromova, bibliotekāre, rakstniece un redaktore. 

 

     Amerikāņu rakstnieces Kārenas Vaitas darbs “Zudušais medaljons” ir otrais romāns Tredstrītas sērijā. Lasītāji jau ir iemīļojuši nekustamā īpašuma mākleri Melāniju Midltoni, kura aizraujas ar vēsturiskajām mājām un to noslēpumiem. Šajās grāmatās harmoniski savijas romantika un pagātnes mistērijas. 

 

     Japāņu rakstnieka Haruki Murakami jaunāko darbu “Nogalēt Komandoru” var lasīt kā vienkāršu vēstījumu par gleznotāju, kuru pamet sieva un kurš filozofiskā mierā cenšas saprast, kas noticis viņu abu dzīvē un kā dzīvot turpmāk, gan arī kā filozofisku ceļojumu radoša cilvēka būtības dzīlēs: ko nozīmē māksla, iespēja radīt, kas ir radošuma dzenulis un virzītājspēks, kur slēpjas “īstā” māksla un vai tā ir vienkārši nošķirama no “neīstās”?

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. decembrī.

Jauno grāmatu dienas e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – trešdienas.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti