Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 16. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 47 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Eiropas kosmosa aģentūras astronauts Tims Pīks grāmatā “Pajautā astronautam”, stāstot par astronauta ikdienu – treniņiem, raķetes startu, iziešanu kosmosā un atgriešanos uz Zemes, atbild uz daudziem noderīgiem jautājumiem nākamajai kosmosa ceļotāju paaudzei.

 

     Liepājas vēstures pētnieki un liecinieki Andžils Remess un Juris Raķis izdevumā “Noslēpumainā karosta” atklāj leģendām caurvīto militārās pilsētiņas likteni un ikdienu dažādos laikos. Krievu caru izlolota, neatkarīgās Latvijas apgādāta un padomju laikos slēgta, tā kļuvusi par noslēpumu glabātavu vairākiem gadsimtiem.

 

     Savukārt Londonas Universitātes Mākslas vēstures nodaļas pasniedzēja Flāvija Fridžeri grāmatā “Sievietes mākslinieces” sniedz ieskatu vairāk nekā piecdesmit izcilu mākslinieču dzīvē un daiļradē. Šīs sievietes no 16. gadsimta līdz mūsdienām darbojušās visdažādākajos mākslas veidos.

 

     Vācijā populārā autore Stefānija Štāla ir izveidojusi iedarbīgu metodi darbam ar “iekšējo bērnu”. Štāla apgalvo, ka, sadraudzējoties ar viņu, mums paveras pārsteidzošas iespējas atrisināt konfliktus un veidot veiksmīgākas attiecības, rast atbildi uz gandrīz visiem jautājumiem un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Šo metodi iepazīsiet, izlasot S. Štālas grāmatu “Tavs iekšējais bērns grib atrast mājas”.

 

     Daiļliteratūras krājumu papildina itāļu 20. gadsimta modernistu un literāro eksperimentu meistara Italo Kalvīno savdabīgā “proza par prozu” jeb “proza prozā” – romāns “Ja reiz ziemas naktī ceļinieks”. Viena romāna vietā lasītāja rokās nonāk desmit – katram savs sižets, stils, noskaņa, pat autors, un ikviens pārtrūkst visspraigākajā mirklī… Visi kopā tie veido pazīstamas un nepazīstamas, tikko tapušas un sen nebūtībā pagaisušas literatūras labirintu, kurā Lasītājs un Lasītāja, meklējot aprāvušos vēstījumu pavedienus, ar interesi iepazīst arī viens otru.

 

     Angļu rakstnieka Herberta Džordža Velsa romāns “Kipss” palīdz iepazīt to autora daiļrades daļu, kas veltīta norisēm sabiedrībā un cilvēka iekšējai pasaulei, bet angļu rakstnieces Lizas Loreles debijas romāns “Nemosties” ir spožs psiholoģiskais trilleris – tajā lasītājs gluži kā amerikāņu kalniņos traucas pa cilvēka prāta labirintu, kurā pašam ir jāiezīmē robeža starp labo un ļauno, starp iztēloto un īstenību.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. janvārī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti