Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 1. novembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvās 41 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Lotāra Dubkēviča grāmatā “Organizācijas kultūra, klimats un radošums” apkopota teorija un praktiski izmantojams materiāls, kas rosina veidot radošumam labvēlīgu klimatu ikvienā organizatoriskajā struktūrā. Autors atklāj, kas ir organizācijas kultūra, kādi ir tās tipi, kā zinātniski izprast, kas ir radošums un inovācijas, ar ko atšķiras organizācijas kultūra un organizācijas klimats, kāda ir organizācijas vadības loma klimata veidošanā.

 

     Andra Rača grāmata “Ceļā uz mīlestību” ir ne tikai par mīlestību kā dievišķu puķi, bet vēl vairāk par to, kā ar šo brīnumaino ziedu apieties, kā saprast tā dabu, kā to kopt, cik daudz saules vai ēnas tam sarūpēt. Šī grāmata ir vēl viens ceļvedis attiecību veidošanai.

 

     Šerona Blekija grāmatā “Dzīvot ar brīnuma izjūtu” tieši un atklāti runā par to, ka mēs apzināti vai neapzināti alkstam pēc kaut kā, kas piešķirtu dzīvei vairāk jēgas, pēc jaunas izpratnes par to, kas esam un kāda ir mūsu vieta uz zemes.

 

     Annas Beresņevas grāmatā “Māmiņ, nekliedz uz mani” stāstīts, kā veidot ģimeni, kurā vecāki iztiek bez balss pacelšanas un bērns nav kaprīzs un histērisks, neskatoties uz negatīvo emociju kopumu, ko piedzīvo ikviens – gan pieaugušie, gan bērni. Autore analizē noteiktas likumsakarības audzināšanas jautājumos. Darbam ir praktisks, lietišķs raksturs, tajā aplūkotas situācijas, kādas atgadījušās un kurās nonākušas daudzas mammas.

 

     Ingas Milēvičas mācību līdzeklis “Veiksmes retorika” būs noderīgs ikvienam, kam svarīga kvalitatīva publiskā runa un tās veidošanas principi, it īpaši topošajiem sabiedrisko attiecību speciālistiem un uzņēmējiem, kuriem savs uzņēmums jāpārstāv publiskajā telpā.

 

     Daiļliteratūras jaunumos angļu rakstnieces Santas Montefjores romāns “Slepenās stundas”. Tas ir aizkustinošs stāsts par mīlestību, cilvēciskajām šaubām, attiecību samezglojumiem un visdziļākajām ilgām, kuras pazīstamas katram no mums.

 

     Zane Zusta savā jaunajā darbā “Aiz durvīm” cenšas pavērt durvis uz cilvēku psihes noslēpumiem, lai izvestu lasītāju cauri domāšanas un rīcības labirintiem. Tas ir emocionāls stāsts par divām sievietēm psihoterapeita kabinetā. Grāmata un vēstījums būvēti tā, lai lasītājs sev uzskatāmi atklātu patiesību par patiesības divējādo dabu.

 

     Lindas Nemieras grāmata “Kaķis otrpus ceļam” turpina sēriju par Leonīdas Fēliksas piedzīvojumiem, kurā jau iznākuši romāni “Kaķa lāsts”, “Kaķis maisā” un “Kaķa koncerts”. Savukārt Nora Ikstena savā jubilejas gadā nāk pie lasītājiem ar īpaši atlasītu stāstu un eseju izlasi “Mīlestība”.

 

     Jaunieguvumos arī Ingūnas Prankas mistiskais detektīvromāns “Klusuma kliedziens” un kriminālnoslēpumu autora Čingiza Abdullajeva jaunākais romāns “Diletanta sapnis”.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. novembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti