Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 16. maijā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 34 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     K. Berndtas grāmatā “Dzīvesspēks” ir laba ziņa tiem, kuri domā, ka ir bezjēdzīgi cīnīties ar smagiem likteņa sitieniem, jo šajā cīņā uzvaru nav iespējams gūt. Grāmatā stāstīts par psihiski spēcīgiem cilvēkiem, kuri spējuši turpināt normālu dzīvi pēc neiedomājami smagiem pārdzīvojumiem. Izrādās, ka spēja pārvarēt jebkuras grūtības nav tikai pārcilvēku varā. Zinātnieki ir pētījuši šādu īpašību cēloņus, un šajā grāmatā apkopoti ieteikumi, kādā veidā katrs spējīgs sevī attīstīt noturību pret stresu un apkārtējās vides nelabvēlīgo ietekmi.

 

     Z. Ramadani grāmata “Aiz plīvura slēptās briesmas” runā par islāmu un musulmaņu ienākšanu Rietumu sabiedrībā. Autore, būdama musulmaņu imigrantu vecāku meita, nebaidās saukt lietas īstajos vārdos un teikt to, ko neviens cits nedomā izteikt.

 

     Daiļliteratūras klāstā D. Dreikas romāns “Villa Majorenhofa”. Jūrmalas villā "Majorenhofa" dzīvo slavenas ārstu dzimtas atvase Vilfrīda. Viņas vīrs negaidot iet bojā dīvainos apstākļos. Vēstījums par attiecībām šajā ģimenē, mantojumu, vectēva likteni un savādiem notikumiem aizved pagātnē, kura neizbēgami iespaido gan tagadni, gan nākotni. Atklājas, ka var nodzīvot visu mūžu kopā, tik un tā daudz ko nenojaušot, tikai izmeklēšana atvērs acis, kuras nav spējušas saskatīt pat skaidri redzamo.

 

     Dz. Žuravskas romāns “Kā pa plānu ledu” savukārt stāsta par cilvēku pārvarētajiem šķēršļiem viņu dzīves laikā.

 

     L. Džūelas romāns “Zelta meitene” vēsta par Eliju, kura bija lieliska zelta meitene. Priekšā vēl visa dzīve, bet vienā mirklī viss spēji mainījās. Meitenes vairs nebija. Tagad ir pagājuši desmit gadi kopš Elijas nozušanas. Tikai māte Lorela tā arī nav atteikusies no cerības viņu atrast. Vienā dienā Lorela iepazīstas ar apburošu svešinieku vārdā Floids, un drīz abi saprot, ka viņiem varētu būt kopīga nākotne. Tikšanās ar viņa meitu Popiju izrādās tikpat elpu aizraujoša kā iepazīšanās ar Floidu. Popija tik ļoti līdzinās viņas pazudušajai meitai Elijai. Kā tas var būt? Kurš vēl glabā kādus noslēpumus?

 

     Savukārt E. Strautas romānā “Mani sauc Lūsija Bārtone” pavisam vienkāršs apciemojums slimnīcā kļūst par durvīm uz mātes un meitas trauslajām attiecībām. Lūsija Bārtone pamazām atkopjas no, kā sākotnēji šķita, vienkāršas operācijas. Viņu apciemot ierodas māte, ar kuru viņa nav runājusi jau vairākus gadus. Pašas Lūsijas vēstījums savērpjas spēcīgā, skaudri vērīgā, dziļi cilvēciskā un patiesi neaizmirstamā stāstā.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 1. jūnijā.

 

Līdzīgi raksti