Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 16. aprīlī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 30 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Izdevumā “Dzīvot vieglāk” medicīnas doktore, sieviešu veselības speciāliste K. Nortrapa sniedz padomus, kā uzturēt veselību, vitalitāti un harmoniju visās dzīves jomās. Autore aicina iepazīt sievietes ķermeņa iedzimto gudrību, kas ir cieši saistīta ar fizisko veselību un to būtiski ietekmē.

 

     Grāmatas “Mūsdienīgi rokdarbi” autores N. Krankaliene, L. Šomkiene un N. Mihailenko pašas ir izmēģinājušas visdažādākās rokdarbu tehnikas un grāmatā piedāvā detalizētas darbu izgatavošanas instrukcijas. Neringa ir sagatavojusi nodaļu par skrapbukingu un māca šūt lācīšus. Kopā ar Natāliju, rokdarbu kursu vadītāju, Neringa grāmatā māca, kā apgleznot tekstilijas, zīdu, stiklu, keramiku un kā atjaunot dažādas lietas dekupāžas tehnikā.

 

     Vēsturnieka S. Zeterberga grāmata “Igaunijas vēsture” iznākusi Igaunijas Republikas simtgadē. Tas ir veltījums igauņiem un mūsu kaimiņvalsts vēsturei. Grāmata ir ceļvedis Igaunijas valsts attīstībā, notikumos, procesos, un tas ir stāsts par nozīmīgām un spilgtām personībām.

 

     Daiļliteratūras klāstā V. Rūmnieka atmiņu, piedzīvojumu un pārdzīvojumu krājums “Starp Mežaparku un Murjāņiem”. Kā žurnāla “Dadzis” redakcijā nokļuva dzīvs āzis? Ar kādu automašīnu brauca Vilis Lācis? Kā akadēmiķis Jānis Kalniņš spēlēja atomkaru? Kādi niķi piemita Jānim Sudrabkalnam? Kā literārā vidē audzis palaidnis kļuva par ievērojamu rakstnieku? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem, kā arī draiskulīgus un nopietnus stāstus par 20. gadsimta 50.–70. gadu rakstniekiem, māksliniekiem un citām kultūras personībām rakstnieks piedāvā savā autobiogrāfijā.

 

     Latviešu autores Ivetas Harija meitas “Vīna meditācija sievietei” ir gan pašterapijas grāmata, gan literāri pievilcīgs, patiess un iedvesmojošs stāsts par cīņu ar depresiju un atkarībām. Kā piemēru drosmīgi analizējot pašas piedzīvoto, autores pieeja tēmai ir godīga, ar mēru pašironiska un dzirkstī labvēlīgā humorā.

 

     Krievu rakstniece S. Aleksijeviča grāmatā “Sievietes karā” vēsta par Otro pasaules karu sieviešu acīm. Kara laikā viņas bija jaunas meitenes un pildīja ne tikai medmāsas pienākumus, bet kļuva arī par snaiperēm vai pilotēm. Sievietes mīlēja, tika mīlētas un pakļautas, samaltas un atbrīvotas, un atkal samaltas kara briesmās. Sarkanajā armijā karoja vairāk nekā miljons sieviešu.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 2. maijā.

 

Līdzīgi raksti