Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv      

     2018. gada 16. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 29 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

      N. Rekhema grāmata “SPIN pārdošana” ir pirmā publikācija, kas tapusi vislielākā izpētes projekta rezultātā, kāds jebkad īstenots pārdošanas prasmju jomā. Tajā rodams svaigs skatījums uz lielāka apjoma pārdošanu un nepieciešamajām cilvēka īpašībām, kas vēlamas, lai pārdošana sekmētos. Darbā iekļauti skaidrojoši attēli. Jāpiezīmē, ka grāmatas autora organizācija pārdošanas jautājumos ir konsultējusi tādus gigantus kā “Xerox”, “IBM”, “Kodak” u. c. Grāmatu ir vērts izlasīt ne vien mārketinga speciālistiem, bet arī ikvienam cilvēkam, kurš ir parasts pircējs. Kāpēc? Lai kļūtu par gudru pircēju, kurš spēs izprast un laicīgi neitralizēt nereti viltīgos un klaji savtīgos pārdošanas aģentu gājienus! (Izdevuma satura rādītāju skatieties šeit.) 

 

    

 

     Grāmatā “Labākās makšķerēšanas vietas Latvijā” aprakstīti makšķerēšanas veidi, ēsmas, makšķerēšanas īpatnības konkrētā gadalaikā un sastopamās zivis, kā arī tas, ar kādiem mānekļiem tās pievilināmas. Makšķerniekiem un viņu līdzbraucējiem(-ām) noderēs arī informācija par vietām, kur pārnakšņot, ielaist ūdenī laivu, par to, kādas īpašās prasības (noteikumi) jāievēro konkrētā ūdenskrātuvē. Grāmatā atradīsiet arī iedvesmojošas receptes un ne mazāk iedvesmojošus lomu un dabasskatu foto.

 

     A. Panca un G. Pancas-Zaicevas grāmata “Sarunas par mīlestību”  tapusi no sarunām un rakstiem, kuros psihoterapeits, psihoanalītiķis un psihiatrs A. Pancs dalās ar lasītājiem savā pieredzē, novērojumos, domās un jūtās, kas sakrājušās 35 profesionālās darbības gados. Izdevumā apkopotas viņa idejas, kā arī sievas G. Pancas-Zaicevas vērojumi un pārdomas. Grāmatā uzzināsiet, ko mīlestībā meklē vīrietis un ko sieviete. Iemācīsieties cilvēku, kas sevi mīl, atšķirt no egoista, egocentriķa vai narcisa. Pamanīsiet lomas, kuras cilvēki mēdz spēlēt pat mūža garumā, un varēsiet paši izvēlēties –  spēlēt līdzi vai dzīvot savu dzīvi. (Grāmatas satura rādītāju skatieties šeit.)

 

     Lata romānu sēriju šoreiz papildina divas jaunas grāmatas, no kurām viena ir G. Tirzīša “Livonijas saulriets” – notikumiem un vēsturiskām reālijām bagāts un aizraujošs stāsts par 15. gadsimta Livoniju, tās ikdienu, valstiskām problēmām un latviešu lomu. Autors Livoniju atklājis caur ambicioza latviešu puiša Upmaļu Vara gaitām Voltera fon Pletenberga dienestā. Kas patiesi būtu varējis būt, kas ne? Pats G. Tirzītis saka: “…visu laiku aiz pleca jūti akadēmiska vēsturnieka elpu. Šķiet, viņš to vien gaida, lai varētu ironiski piezīmēt: šajā jautājumā jūs esat neprecīzs! Nu, labi. Lai arī neprecīzs, bet maniem tēliem ir vēlēšanās rīkoties tā – un ne citādi.”

    

 

     Tiem, kuri vēlas tuvāk iepazīt mūsdienu bēgļu iekšējo pasauli, noderēs A. Hidera romāns “Pļauka”. Pats autors savulaik pēc apcietinājuma politisko aktivitāšu dēļ ir aizbēdzis no Irākas un kā bēglis uzturējies vairākās valstīs, patlaban dzīvo Berlīnē. Romāna galvenais varonis, nelegālais bēglis Karims, izlec no mašīnas Bavārijas vidienē, domājot, ka atrodas Francijā. Vācijā viņam nākas pavadīt trīs gadus, pa to laiku viņš paspēj izdomāt jaunu dzīvesstāstu, cīnās ar veidlapu kalniem, dibina apšaubāmu draudzību un līdzīgus mīlas sakarus… Beigās nākas atgriezties sākuma punktā – viņš saņem noraidījumu un viņam jādodas atpakaļ uz Irāku.

 

     Savukārt D. Džefersijas grāmata “Tējas plantatora sieva” uz dzīvi citā pasaules malā liek paraudzīties caur mīlas romāna prizmu. Daiļdarba galvenā varone ir deviņpadsmitgadīgā Gvendolīna Hūpere, kura nokāpj no kuģa, lai sāktu precētas sievas dzīvi visai tālu no dzimtās zemes. Tomēr dzīve Ceilonā nav tāda, kādu Gvena iedomājusies. Viņas vīrs, bagātais un pievilcīgais tējas plantācijas īpašnieks Lorenss, daudz strādā, un jaunajai sievietei neatliek nekas cits kā vienai iepazīt plašo namu un tā apkārtni. Ieklīstot nomaļos nostūros, Gvena atrod gan aizslēgtas durvis, gan senas lādes ar sadzeltējušiem tērpiem, gan aizaugušu kapa kopiņu – liecības par pagātni, kuru Lorenss nevēlas apspriest. Drīz Gvenai piesakās bērniņš, un arī vīru iepriecina ziņa par gaidāmo mazuli. Tomēr sievietei nākas pieņemt briesmīgu lēmumu, par kuru vīrs nedrīkst neko uzzināt…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 3. aprīlī.

 

Līdzīgi raksti