vkkf logo

        Ar prieku paziņojam, ka šogad Rēzeknes Centrālā bibliotēka turpina aizsākto tradīciju – iepazīstināt lasītājus ar latviešu autoriem. Valsts kultūrkapitāla fonds 2024. gada pirmajā kultūras projektu konkursā literatūras nozarē atbalstījis Rēzeknes Centrālās bibliotēkas sagatavoto projektu ”Vārda mākslinieki tuvplānā” par kopējo summu 2160 eiro.

      Projekta mērķis – popularizēt oriģinālliteratūru, nodrošināt literāro pasākumu pieejamību plašai sabiedrībai Rēzeknes pilsētā un reģionā un veicināt latviešu autoru atpazīstamību.

           Projektā “Vārda mākslinieki tuvplānā” plānots, ka Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā viesosies rakstniece, vairāk nekā 30 grāmatu autore, filmas “Limuzīns Jāņu nakts krāsā” scenārija autore Māra Svīre. Būs tikšanās ar rakstnieci, romāna “Mātes piens” – viena no visvairāk tulkotajiem mūsdienu romāniem, autori Noru Ikstenu. Dzejas cienītājiem būs iespēja satikt dzejnieku un literatūrzinātnieku Kārli Vērdiņu. Pieredzē un atziņās par literatūru un tulkojumiem dalīsies rakstniece, tulkotāja un diplomāte Anna Žīgure. Visas tikšanās vadīs kultūras žurnāliste un literatūras eksperte Liega Piešiņa.

          Informējam, ka 18. aprīlī plkst. 14.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā būs pirmā tikšanās ar dzejnieku un literatūrzinātnieku Kārli Vērdiņu. Gaidot tikšanos ar dzejnieku, aicinām ielūkoties viņa grāmatās, kas rodamas Rēzeknes pilsētas bibliotēkās. Ieeja pasākumā bez maksas.

                  Laipnu gaidīti bibliotēkā!

vkkf logorcb logo