Foto: www.rezeknesbibliotkea.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka ir sadarbības partneris biedrībai „Jaunatnes čemodāns”, kura veiksmīgi realizē projektu „Zupa Rēzeknē”.

 

     2016. gada 21. februārī Nacionālo biedrību kultūras namā notiks projekta noslēguma pasākums, kurā aicināti piedalīties visi interesenti, šajā pasākumā tiks apvienots viss projektā uzkrātais materiāls.

 

     Projekta gaitā ir radusies ideja noslēguma pasākumā gatavot latgaliešu zupu. Lai tuvāk iepazītos ar latgaliešu ēdieniem, 16. februārī  Bērnu bibliotēkā pulcējās biedrības „Jaunatnes čemodāns” jaunieši un latgaliešu folkloras kopas „Rūta” dalībniece Valentīna Oborenko-Urtāne.

 

     Valentīna pastāstīja par latgaliešu kulinārijas tradīcijām un par savu pieredzi, kā vārīt zupu lielai saimei. Tika apspriestas dažādas receptes un noslēguma pasākumam izvēlēta skābeņu zupa. To gatavos Latgaliešu biedrības pārstāvji un projekta dalībnieki.

 

 

     Bibliotekāri izveidoja tematisko izstādi „Latgaliešu ēdiens – zupa” un palīdzēja jauniešiem atrast latgaliešu zupu receptes un latgaliešu mīklas par dārzeņiem, kā arī nodrošināja projekta dalībniekus ar novadpētniecības informāciju.

 

     Fotoieskats 16. februāra pasākumā – šeit.