Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Bērnu bibliotēka dāvinājumā ir saņēmusi grāmatas latgaliešu valodā. Ieskatīsimies to lappusēs!

 

     Lauras Melnes grāmata „Sunāns breiveibā” ir komikss bērniem latgaliešu valodā. Sunāna saimnieki manto māju Latgales laukos un pārvācas no Rīgas uz to. Laukos viņus sagaida kaķis, kuram no sākuma nepatīk konkurenta ierašanās. Kaķis nolemj aizvilināt Sunānu prom no mājām, tomēr… tālākie notikumi ir jālasa grāmatā.

 

     Īsstāstu un uzdevumu grāmata bērniem "Es dzīvoju muižā! Mūzis" iepazīstina ar Lūznavas muižu. Tā ir ne tikai aizraujoša lasāmviela jaunākā vecuma bērniem, bet arī palīgs Lūznavas muižas gidiem, kā arī bērnudārzu un skolu skolotājiem. Izdevums ir paredzēts kopīgai laika pavadīšanai visai ģimenei. Un to var izmantot latviešu un latgaliešu valodas apguves procesā Latvijā dzīvojošie ukraiņu bērni, jo teksts šajā grāmatā ir latviešu, latgaliešu, angļu un ukraiņu valodā.

 

     Antonina Masiļūne ir kulināre, vairāku grāmatu autore un latviešu virtuves popularizētāja. Par nopelniem kulinārā mantojuma saglabāšanā 2017. gadā apbalvota ar ceturtās šķiras Treju Zvaigžņu ordeni. „Povuoru gruomota” ir Antoninas Masiļūnes 1992. gadā izdotās pavāru grāmatas latgaliešu valodā jauns izdevums, kas ir papildināts ar vizuālo materiālu.

 

     Grāmata „Atmiņuos Latgolā” ir brāļu Jāņa un Viktora Cibuļsku atmiņu stāstu krājums. Brāļus izšķīra un pasaules ceļos aizveda karš 1944. gadā, un viņi vairs tā arī nesatikās. Jāni deportēja uz Sibīrju, bet Viktors devās trimdā. Grāmata ļauj ieskatīties 20.gs. sākumā un ir abu brāļu atmiņu stāsti par tēva mājās kopīgi pavadīto laiku. Grāmata ir izdota latgaliešu un angļu valodā.

 

     Kā dāvinājums ir saņemtas arī vairākas Leona Širina grāmatas latgaliešu valodā – īsie stāsti, humoreskas, atgadījumi no dzīves un romāns par leģionāra dzīvi. Savukārt buklets „Latgolys kongress, 2022. g. 27.-29. apreļs” noderēs, atskatoties uz 2022. gadā notikušo Latgales kongresu.

 

     Paldies dāvinātājiem par daudzpusīgo grāmatu klāstu! Gaidām bibliotēkā lasītājus!