Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Februāris ir saputeņojis ne vien sniega vaļņus, bet arī ienesis Bērnu bibliotēkā jaunas grāmatas.

 

     Mildas mamma mēdza teikt, ka grāmata vienmēr palīdz – pat tad, ja ir ļoti bēdīgi. Reiz viņas rokās nonāk pavisam neparasta grāmata, un Mildas mamma noslēpumaini pazūd. Pilsētu pārklāj neizskaidrojama migla, kurā atskan šermuļus uzdzenoši čuksti.  Toma Dirgēla „Kuka kunga Noslēpumainā grāmata” patiks bērniem, kas vēlas mazliet pabaidīties. Tikai, lasot šo grāmatu, jāatceras, ka to nedrīkst atstāt atvērtu!

 

     36 un 6 kaķi atgriežas jaunā Halinas Vdovičenko grāmatā „36 un 6 kaķi detektīvi”. Kaķiem dancotājiem atklājies jauns talants – švīkugrāfija. Viņu mākslas darbi rotā saimnieku kafejnīcas sienas, taču ne uz ilgu laiku… Kurš uzņemsies izmeklēt gleznu savādo pazušanu? Kaķi detektīvi ķeras pie lietas!

 

     Psiholoģes Jevģēnijas Karlinas grāmata „Peļu stāsti” būs ne vien aizraujoši piedzīvojumu stāsti par četrām pelītēm, bet arī palīdzēs attīstīt bērna emocionālo inteliģenci un rosinās sarunāties.

 

     Dabiskās pļavas un meži izzūd, un bitēm klājas aizvien grūtāk. Keitijas Deinsas grāmatā „Vai mēs varam palīdzēt bitēm?” bitēm palīgos steidzas grupa rosīgu bērnu. Viņi uzzina, ka bitēm piemīt kāda superspēja, no kuras ir atkarīga mūsu planētas nākotne. Uzzini arī tu, kā var palīdzēt bitēm!

 

     Savukārt Endija Sīda grāmata „Kakas, takas un smakas” patiks jaunajiem dabas pētniekiem, jo iemācīs, ko ņemt vērā, izsekojot dažādus dzīvniekus, un kā lasīt viņu atstātos pierādījumus.

 

     Dzintara Tilaka grāmatas „Zlatas ceļš” galvenās varones stāsts sākas 2022. gada pavasarī, kad Ukrainā iebrūk Krievijas karaspēks. Zlatas tētis dodas aizstāvēt dzimteni, bet meitene – bēgļu gaitās uz Latviju pie mammas vecākiem. Ceļš ir bīstams un grūts…

 

     Lāra Džīna negaidīja, ka iemīlēsies Pīterā pa īstam. Viņi tikai izlikās. Līdz pēkšņi vairs ne. Tad meitenes dzīvē uzrodas vēl viens zēns no pagātnes. Vai Lāra Džīna var būt iemīlējusies divos puišos vienlaicīgi? Dženijas Hanas grāmata „P.S. Es tevi joprojām mīlu” ir otrā grāmata par Songu meitenēm un jautra lasāmviela, kas ļaus izdzīvot pieaugšanu un jauniešu mīlestību. 

 

     Evijas Zandbergas un Daces Znotiņas grāmata „Rubīna lapsas medības” ir spēcīga debija Latvijas fantāzijas lauciņā. Fotomākslas studente Aura ierodas Londonā, lai meklētu pazudušo vectēvu, bet tur viņa nejauši sastop modeli Rafaelu. Grāmatā veiksmīgi apvienota omulīga mājas sajūta ar baisi gotisku noskaņu, padarot romānu par ideālu lasāmvielu visiem, kuri vēlas tīksmi pabaidīties.

 

     Kādas vēl grāmatas ir februāra jaunumu plauktā, jānāk skatīties uz bibliotēku!