Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šogad visā Latvijā no 17. – 23. aprīlim noritēja Bibliotēku nedēļa ar vadmotīvu “Bibliotēkas un sabiedrība: vienotas kopīgiem mērķiem”, uzsverot bibliotēkas nozīmi sabiedrības kultūras un izglītības jomā. Šajā nedēļā bibliotēkas aicināja tās apmeklēt, lai izjustu to īpašo auru, skatītu un ievērotu, kas ir bibliotēka šodien: tiek dotas lielas iespējas nākt un lasīt jaunāko daiļliteratūru un presi, lietot datorpakalpojumus un internetu, kā arī uzkavēties bibliotēkā, pavadot brīvo laiku lietderīgi.


     Rēzeknes 2. bibliotēkā šogad viss aprīļa mēnesis bija rosīgs – notika daudz radošu un interesantu aktivitāšu visām vecuma grupām. Bibliotēku nedēļu ieskandinot, visu aprīļa mēnesi bija skatāma Lauras Repeles foto izstāde “Bērnības zeme”. Šīs nedēļas laikā bibliotēkā un ārpus tās notika dažādi pasākumi, lai popularizētu grāmatu un bibliotēkas nozīmi.

 

     Grāmata ir draugs, palīgs, izziņas avots, interesants sarunu biedrs. Ir grāmatas, kuras paliek atmiņā uz mūžu, it sevišķi, ja tās lasītas bērnībā. Tāpēc pasākumā “Vai lasīji? Izlasi!” 5. vidusskolas skolēni prezentēja savas mīļākās grāmatas, īsumā iepazīstinot ar to saturu, pastāstot kādu galveno atziņu guvuši un to, kādēļ grāmatu būtu vērts izlasīt citiem.

 

     Ļoti interesanti par grāmatām stāstīja 5. klases skolēns Ēriks Skorodihins:

 

     “Man ļoti patīk Džeimsa Patersona un Krisa Tebetsa grāmata “Pamatskola – manas dzīves briesmīgākie gadi”. Izlasot šo grāmatu, es ieguvu divas atziņas. Pirmā – vienmēr ir jāapdomā sava rīcība, jo varbūt tas viss var beigties ļoti slikti un nepatīkami, kā šajā stāstā un otrā – kas neriskē, tas nevinnē. Ja Reifs nebūtu riskējis, tad viņš nebūtu uzzinājis par savu jauniegūto talantu – lielisku zīmēšanas prasmi. To, kā viņš to atklāja un kādus citus nedarbus Reifs ir pastrādājis, uzzināsi izlasot šo aizraujošo grāmatu.”

 

     Bibliotēkas nedēļas ietvaros organizēt pirmklasnieku ekskursijas uz bibliotēku jau ir kļuvis par tradīciju. Šogad bibliotēku apmeklēja 6. vidusskolas pirmklasnieki (Fotogrāfijas no šīs ekskursijas var skatīt šeit!). Skolēni tika iepazīstināti ar bibliotēkā pieejamo pakalpojumu klāstu un tika aicināti kļūt par grāmatu, žurnālu un citu iespieddarbu lasītājiem un datorlietotājiem. Katrs skolēns dāvanā saņēma grāmatzīmi un saldumus.

 

     Daudziem bērniem pirmais bibliotēkas apmeklējums paver vaļā durvis uz jaunu, vēl neiepazītu pasauli.