Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2023. gada 3. līdz 17. februārim Rēzeknes 2. bibliotēkā skatāma tematiska izstāde “Dzīves melodijas”, kura veltīta dzejnieces Ārijas Elksnes 95 gadu jubilejai.

 

     Ārija Elksne (1928–1984) paralēli darbam medicīnā 1956. gadā sākusi rakstīt un publicēt dzeju. Vienpadsmit dzejoļu krājumu autore. Atdzejojusi un tulkojusi no krievu un vācu valodas.

 

     Ārijas Elksnes dzeja valdzināja lasītājus ar sirsnību un vienkāršību. Šajos pantos velti bija meklēt filozofiskus prātojumus un intelektuālas abstrakcijas – viņas dzeja bija pārsteidzoši tieša, atklāta un intīma, tā spēja aizskart cilvēku sirdis.

 

 

     Ārijas Elksnes mūžs bija traģisks, bet viņas dzejnieces liktenis – laimīgs, jo katra viņas dzejoļu krājuma iznākšana bija notikums. Pie grāmatnīcām stāvēja garas rindas, visiem grāmatu nepietika.

 

     Savā laikā Ārijas Elksnes dzejoļus skandēja kāzās un jubilejās, tos rakstīja apsveikumu kartītēs, viņas literārais un sabiedriskais devums tika novērtēts arī valstiskā līmenī. Viņas poētiskā dzeja  joprojām spēj uzrunāt lielu lasītāju loku, jo šajos tekstos cilvēki var saskatīt arī savus pārdzīvojumus.

 

     Nāc uz bibliotēku, apskati izstādi un lasi dzeju!