Izstāde “Esmu drošs”

     Iestājoties siltākam laikam, kad bērni pavada vairāk laika ārā, vecākiem ir vērts pārrunāt ar savām atvasēm jautājumus par drošību uz ielas. 

 

     Lai pavasaris būtu piedzīvojumiem bagāts un tiktu aizvadīts bez liekām rūpēm un raizēm, Rēzeknes 2. bibliotēka aicina apskatīt izstādi “Esmu drošs”, kas būs aplūkojama no 16. līdz 30. aprīlim. 

 

     Kā padarīt interesantāku došanos ārā? Ir vērts izlasīt Vitaliano Fausto grāmatu “Pārgājienu rokasgrāmata”. Te var atrast ne tikai informāciju par drošību ārā, bet arī oriģinālas idejas, labus padomus, spēles un uzdevumus, atbildes uz dažādiem jautājumiem. 

 

     Jāatceras, ka bērns var justies apdraudēts ne tikai ārā, bet arī mājās, skolā un internetā. Mišelas Eljotas grāmata “Aizstāvēt sevi” sniedz padomus, kā neļaut darīt sev pāri, kā sadraudzēties ar citiem, kā stiprināt savu pašcieņu.

 

     Lindas Liukasas grāmatā “Sveika, Rūbij! Ekspedīcija internetā” galvenā varone Rūbija un viņas draugi caur aizraujošu spēli iepazīst pamatprincipus, kā interneta vidē pārvietojas informācija. Grāmatā iekļautie uzdevumi būs noderīgs palīgs drošai interneta lietošanai.

 

     Ikviena vecāka vēlme ir radīt saviem bērniem drošu vidi, kurā tie varētu izaugt veseli un laimīgi. Ir vērts izlasīt grāmatu “Kā nosargāt sava bērna dzīvību”. Kā palīdzēt bērnam, ja viņš ir aizrijies; kā veikt mākslīgo elpināšanu; kā pareizāk rīkoties, ja iekož suns, bite, čūska vai kāda cita dzīvā radība – grāmatā sniegti ieteikumi ne vien bērnam drošas vides iekārtošanā, bet arī, kā sniegt pirmo palīdzību.

 

     Šīs un citas izstādes grāmatas varēs paņemt arī lasīšanai līdzi uz mājām. Nāc uz bibliotēku un paņem sev grāmatu!