Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šoruden priecē ne tikai bagātīgā ābolu raža, bet arī jaunās grāmatas.

 

    2022. gada 7. oktobrī  Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiek papildināts ar 22 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Sērijā “Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?” pašiem mazākajiem lasītājiem atkal jauna grāmata – “Ko darām rudenī?”. Tā ir izzinoša grāmatiņa, kur varēs rast atbildes uz neskaitāmiem bērnu jautājumiem, piemēram, ko dzīvnieki dara rudenī, un ko var piedzīvot mežā.

 

     Pusaudžiem piedāvājumā Luīzes Pastores grāmata “Raiņa ielas cirks”, tas ir stāsts par ielu, kur bērni  prot draudzēties, garlaikoties, mācās pieņemt zaudējumus, bet vissvarīgākais – viņi zina, kā visiem kopā radīt svētkus. Jūle un Margrieta dzīvo katra savas ielas galā, taču viņu ikdienas notikumos ir iesaistīti gandrīz visi ielas iemītnieki.

 

     Savukārt pieaugušajiem piedāvājam izlasīt Lauras Monelli grāmatu “Mona Liza. Florencietes smaids”, kas ir brīnišķīgs veltījums mākslai. Šajā darbā rakstniece vēsta par divām sievietēm, kuras nekad nesatikās, bet paveica brīnumu – nosargāja Laonardo da Vinči šedevru “Mona Liza”.

 

     Noras Robertsas romantisko darbu cienītāji varēs lasīt romānu “Naktsdarbs”, kas ir elpu aizraujošs stāsts par īstu mīlestību. Romāna galvenais varonis Harijs ir vispusīgs un pievilcīgs vīrietis un arī ideāls zaglis, kurš nekad nav pieķerts. Naktsdarbā nopelnīta nauda viņam ļauj dzīvot brīvi – viņš ceļo, katrā vietā iegūst jaunus draugus, ielaižas kādā dēkā un atkal dodas tālāk, līdz sastop Mirandu, kurā neprātīgi iemīlas…

 

     Pieprasītajam  amerikāņu rakstnieces Džūlijas Kvinnas darbam “Hercogs un es” ir iznācis turpinājums “Vikonts, kurš mani mīlēja”. Londonas iekārojamākais vecpuisis Antonijs Bridžertons ir nolēmis precēties un jau ir noskatījis sievu. Negaidīts šķērslis izrādās iecerētās māsa Keita Šēfilda, kura apņēmīgi cenšas nepieļaut šo saderināšanos. Keita ir apņēmusies pasargāt māsu no zvērinātā vecpuiša, taču kad Antonija lūpas negaidīti pieskaras viņējām, viņa vairs nav tik pārliecināta, vai maz spēs pretoties viņa valdzinājumam.

 

     Vakara romānu sērijā šoreiz Danutas Butrimas romāns “Teksta uzdevumi par sastapšanos”, kurš stāsta par matemātikas skolotāju Ievu, kura gribēja būt laba sieva vīram un centās radušās nesaskaņas nolīdzināt. Iegādājoties vietas ceļojumā uz Venēciju, viņas sirds dziļumos cerēja, ka autobusā plecu pie pleca pavadītais laiks un romantiskais galamērķis salabos laulībā radušās plaisas. Viņa neparedzēja ne to, cik sāpinoša izrādīsies divatne ar vīru, ne to, ka Čehijā bez naudas un dokumentiem atpaliks no sava autobusa. Tomēr tieši šis negadījums grāmatas varoni saved kopā ar Mihalu, kurš negribīgi piekrīt sievieti uzņemt savā mašīnā un aizvest līdz latviešu tūristu grupas nakšņošanas vietai Veronā. Liekas, ka  abiem nekā nav kopīga un viņi šķiras bez emocijām, bet…

 

     Savukārt romānu un monogrāfiju sērijā “Es esmu” iznācis Arno Jundzes romāns “Es nemiršu nekad” par latviešu dzejnieku, tulkotāju un publicistu Eduardu Veidenbaumu (1867–1892). Šis darbs dokumentē Eduarda Veidenbauma dzīves pēdējo pusotru mēnesi, ko rakstnieks savā versijā cenšas lasītājiem izstāstīt.

 

     Rakstnieces Lijas Brīdakas jaunais romāns “Liktenīgie krustojumi” lasītāju ieved 21. gadsimta ģimenes ikdienā. Kad laulībā nodzīvoti daudzi gadi, tā nereti piedzīvo krīzi un lūzumu, tā notiek arī ar šī romāna varoņiem – Inguna pamana atsvešināšanos, kad vīrs, veiksmīgais arhitekts Vilmārs, tiek ievēlēts Saeimā un mainās viņa dzīves ritms. Kurp abus novedīs liktenīgie krustojumi, kuros viņus dzīve nolikusi?

 

     Laipni aicināti mūsu bibliotēkā! Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.