Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Saulainā piektdienā, 2021. gada 10. septembrī, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika Rēzeknes sākumskolas 3. a klases detektīvu pulcēšanās, lai izmeklētu mākslas darbu noslēpumus.

 

     Bērni un skolotāja bija ieradušies, lai kopā ar mākslas detektīvu atrisinātu noslēpumu, kur ir pazudusi bērnu grāmatu rakstniece Luīze Pastore. Palēnām šķetinot pavedienus, izrādījās, ka rakstniece tepat vien ir! Šī bija trešā tikšanās Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta „Ar rakstnieku – aci pret aci” ietvaros.

 

     Kad rakstniece Luīze Pastore veiksmīgi bija atradusies, bērni saņēma lapu ar vairākiem uzdevumiem, kuru atrisinājumus vajadzēja sameklēt gleznu reprodukcijās un beigās atminēt arī paroli. Aizrautīgi ķeroties pie darba, tika atšifrētas visas mākslas darbu mīklas, un visi skolēni ieguva godpilno mākslas detektīva titulu un nelielas dāvaniņas no Luīzes Pastores.

 

     Kā atzina skolēni, viņi labprāt piedalās šādos pasākumos, jo tā apgūt literatūru ir jautri un interesanti. Dažos skolēnos ir uzšķīlusies dzirkstelīte vairāk interesēties arī par mākslas darbiem un apciemot kādu muzeju. Ja nu tur izdodas nokļūt otrpus gleznām?