Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Latvijas dzimšanas dienas priekšvakarā, 2018. gada 16. novembrī, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā kopā ar Rēzeknes 2. vidusskolas 2. b klases skolēniem, viņu vecākiem, skolotāju Ludmilu Taškāni un citiem bibliotēkas apmeklētājiem notika ļoti silts, svētīgs, latvisks un patiesa prieka pilns pasākums „100 svecītes un 1 torte Latvijas dzimšanas dienā”.

 

     Svinīgais pasākums tika atklāts ar skaistu stāstījumu par Latviju un gada ritējumu no dienas uz dienu. Pēc tam visi pasākuma dalībnieki tika iesaistīti jautrā latviešu tautas rotaļā „Mēs ejam cauri Rīgas tiltam”. Pēc šīs rotaļas sekoja ļoti interesanta un aizraujoša radošā darbnīca, kurā pasākuma dalībnieki no veidojamās masas paši savām rociņām veidoja mazas, apaļas medaļas ar latvju rakstu zīmēm un simboliem.

 

     Rēzeknes 2. vidusskolas 2. b klases skolēni un viņu skolotāja bija cītīgi gatavojušies šim pasākumam un gan latviešu, gan krievu valodā deklamēja ļoti skaistus dzejoļus par Latviju. Gan pašu bērnu, gan viņu vecāku, gan arī visu pārējo pasākuma dalībnieku acīs bija manāmas neviltotas un nenoslēpjamas emocijas.

 

     Neiztika arī bez lielās un garšīgās svētku tortes baudīšanas, pēc kuras sekoja došanās ārā, svecīšu degšana un Latvijas kontūras veidošana tieši pie bibliotēkas ēkas.

 

     Paldies visiem, kas piedalījās šajā pasākumā! Lai arī svētdien, 18. novembrī, ikvienu latvieti un ikvienu Latvijas iedzīvotāju pārņem tikpat siltas un gaišas emocijas, kādas piektdien valdīja Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!

 

     Pasākuma fotogaleriju skatieties šeit.