vasaras lasisanas lieli

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

Lai arī vēl ir pēdējās dienas skolas solos, gaisā jau virmo vasaras noskaņas. Šis tik ilgi gaidītais gadalaiks atnāk ar sauli, brīvību, peldēm, piedzīvojumiem un šad tad lietainām dienām. Aicinām vasaru izbaudīt arī grāmatās un piedalīties ikgadējos lasīšanas izaicinājumos.

Rēzeknes Bērnu bibliotēkā var meklēt grāmatas un piedalīties apgāda “Zvaigzne ABC” lasīšanas veicināšanas konkursā “Lasīšanas stafete”. Šis konkurss notiek jau devīto reizi bērniem vecumā no 5 līdz 15 gadiem. Un pirmo reizi lasīšanas stafetē var piedalīties arī vecāki, skolotāji un bibliotekāri. Šogad konkurss notiks sadarbībā ar Forum Cinemas un Rīga ZOO.

Konkursa “Lasīšanas stafete” darbu iesniegšana notiek interneta portālā  www.stafete.lv laika posmā no 2024. gada 14. maija līdz 9. jūlija plkst. 23.59. Lasīšanas stafetes noslēguma pasākums – apbalvošanas ceremonija notiks 6. augustā kinoteātrī Forum Cinemas.
Konkursa rezultāti tiks paziņoti 6. augustā ap plkst. 16.00 www.stafete.lv, kā arī Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv un Zvaigzne ABC sociālajos tīklos. Paziņojot uzvarētājus, tiks norādīti viņu vārdi un uzvārdi. Plašāk https://www.stafete.lv/lv/noteikumi/.

Savukārt izdevniecība “Latvijas Mediji” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 18 gadiem, kā arī viņu vecākus un citus ģimenes locekļus, ģimenes draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā “Grāmatons 2024”, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un izpildot radošus uzdevumus. “Grāmatons 2024” norises laiks no 2024. gada 1.jūnija līdz 2024. gada 1. augustam plkst. 24:00. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2024. g. 9. augustā.

Par šo izaicinājumu plašāk http://www.gramatons.lv/.

Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītāji vairākus gadus ir bijuši šo lasīšanas izaicinājumu uzvarētāji un saņēmuši godalgas. Varbūt šogad paveiksies tieši tev? Nepalaid garām iespēju, lasot grāmatas un radoši darbojoties, dabūt vērtīgas balvas!

Vasaras lasīšanas izaicinājumu grāmatplaukts bibliotēkā gaida!