Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Lai detalizētāk informētu par to, kā bibliotēkas pakalpojumus var izmantot attālināti, Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) visu vecumgrupu iedzīvotājiem, gan esošajiem, gan potenciālajiem bibliotēkas lietotājiem, piedāvā pasākumu ciklu par bibliotēkas piedāvātajiem e-pakalpojumiem un datu bāzēm. 

 

     Bibliotēka gan klātienē, gan attālināti piedāvā nodarbības par to, kā veikt darbības bibliotēkas elektroniskajā katalogā un novadpētniecības datu bāzē – meklēt informāciju, veikt atlasi u. c. Ikviens lasītājs, kurš bibliotēkā ir paņēmis autorizācijas datus bibliotēkas e-katalogam, e-katalogā var ērti pagarināt lietošanas termiņu izsniegtajām grāmatām, rezervēt grāmatas, iestāties rindā u. c. Tāpat, ja bibliotēkā paņemti autorizācijas dati, lasītājam paveras iespēja lasīt e-grāmatas, kas pieejamas 3TD e-grāmatu bibliotēkā.

 

     Arī vairumu no bibliotēkas piedāvātajām datu bāzēm (EBSCO, Britannica, Letonika) reģistrēti bibliotēkas lasītāji var izmantot attālināti. Bibliotēka piedāvā iepazīties arī ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas digitālo resursu izmantošanas iespējām.

 

     Visas nodarbības ir bezmaksas, to ilgums – 40 minūtes. Iepriekšēja pieteikšanās (e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālr. 64622061) obligāta.