Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) 2015. gada 13. maijā dāvinājumā no Nacionālā kino centra ir saņēmusi apjomīgu filmu kolekciju DVD formātā, kurā apkopotas Latvijas kinovēstures būtiskākās parādības un spilgti mūsdienu kinomākslas paraugi.

 

     Filmu kolekcija, atzīmējot mūsu valsts prezidentūru Eiropas Savienības Padomē, ir tapusi, Nacionālajam kino centram sadarbībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu īstenojot projektu “Latvijas filmu izlase”. Kolekcijas saturu ir veidojusi filmu nozares ekspertu grupa, tajā iekļaujot 70 Latvijas filmas – 10 spēlfilmas, 16 dokumentālās filmas un 44 animācijas filmas, tās grupētas 2 posmos – klasiskais kino un mūsdienas.

 

     Izlases 25 DVD diskiem komplektā ir arī izsmeļošs informatīvi izglītojošs katalogs latviešu un angļu valodā par filmām un to autoriem. Šo izlasi paredzēts izplatīt Latvijas mācību iestādēs un bibliotēkās, kā arī Eiropas valstīs.

 

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā dāvinājums būs pieejams no 1. jūnija, bet ar tā saturu jau šobrīd iespējams iepazīties bibliotēkas e-katalogā. Bibliotēka pateicas Nacionālajam kino centram par dāvinājumu un aicina ikvienu interesentu iegriezties lasītavā, lai iepazītu Latvijas kino kultūras vērtības!