Zaļā pēcpusdiena RCB

     Tuvojoties vasaras saulgriežiem un sagaidot arvien lielāku cilvēku pieplūdumu dabas objektos, Dabas aizsardzības pārvalde aicina interesentus piedalīties pasākumā “Zaļā pēcpusdiena” 16. jūnijā plkst. 15.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, lai pārrunātu cilvēka radīto ietekmi uz dabu.

 

     “Atpūta dabā kļūst arvien populārāka, kas nozīmē, ka pieaug arī cilvēku radītā ietekme dažādos dabas objektos aizsargājamajās teritorijās. Īpaši to izjūtam garajās brīvdienās svētku laikā. Tuvojas Līgo svētki. Līgotāji steidz dabā, lai plūktu Jāņu zāles, iedegtu Jāņu ugunskuru. Bet ne visi  padomā, cik viņu rīcība ir dabai draudzīga, vai pamana un ievēro dabā izliktās informatīvās zīmes un piktogrammas,” pārdomās dalās Pārvaldes dabas izglītības centra “Rāzna” vadītāja Regīna Indriķe.

 

     “Lai arī dabas takās un pie dažādiem apskates objektiem izvietotas kampaņas “Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!” informatīvās zīmes, joprojām Pārvalde saskaras ar dabas objektos atstātiem atkritumiem, izdemolētām atkritumu tvertnēm un infrastruktūras objektiem.

 

     Tieši tādēļ Zaļajā pēcpusdienā plānots stāstīt par kampaņas būtību, par piktogrammām dabas objektos – kādas tās ir un ko nozīmē. Sarunas laikā iecerēts pievērsties arī un augiem, ko varam atrast pļavā un kurus no tiem var likt vainagos, bet kuri jāatstāj pļavā augam. Ja laika apstākļi ļaus, plānots doties nelielā pastaigā gar Rēzeknes upi, lai meklētu cilvēka darbības atstātās pēdas un pārrunātu dabai draudzīgas uzvedības principus.”

 

     Lai ievērotu valstī noteiktās drošības normas Covid-19 ierobežošanai, dalībnieku skaits ir ierobežots un nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot 29139677 vai rakstot Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..