Foto no izstādes autoru personīgā arhīva

     No 2022. gada 1. līdz 28. februārim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā būs skatāma Marijas Isupovas un Alijas Protosevičas ādas rotu izstāde „Brīnumrotas”.

 

     Marija Isupova jaunu aizraušanos ieguvusi, aizejot pensijā. Izejot apmācības meistardarbnīcās, viņa iemācījusies veidot ādas rotas. Pirms aiziešanas pensijā Marija strādāja Nodarbinātības Valsts aģentūrā. Tas bija darbs ar cilvēkiem, savukārt tagad darbojas radošajā un mākslinieciskajā jomā. Marija ir teikusi, ka, izgatavojot ādas piespraudes, katru reizi iznākums esot savādāks. Papildus iemaņas apgūst  internetā. Viņa uzsver, ka ir svarīgi, lai būtu kāda aizraušanās, jo tad dzīve šķiet piepildītāka. Marijas dzīves moto: „Priecāties par to, kas ir, nevis gausties par to, kā nav.”

 

     Alija Protoseviča darbus ar ādu apguva pašmācības ceļā. Viņa izmantoja interneta resursus, kā arī daudz domāja pati. Bija vajadzīgs treniņš, jo meistars nedzimst uzreiz. Alijai ādas rotu darināšana ir sirdslieta nu jau 12 gadus. Labu darbu iespējams radīt tikai no dabīgās ādas, bet izteiksmīgu papildinājumu darinājumiem dod pērlītes. Alija labprāt dalās ar savām zināšanām ar visiem interesentiem, ir organizējusi un novadījusi vairākas meistarklases. Pirms aiziešanas pensijā Alija strādāja tehniskās inventarizācijas birojā un Rēzeknes Piena konservu kombinātā, dārzkopības veikalā "Nektārs".   

 

     2017. gadā Alija un Marija piedalījās Rēzeknes novada lauku sieviešu biedrības „Sidrabrasa” organizētajā projektā „Esam un būsim laimīgas”. Projekta laikā notika dažādas meistarklases, kurās bija iespēja apgūt arī ādas apstrādes prasmes. Alija jau mācīja, bet Marija vēl tikai mācījās.

 

     Ar izgatavotajām rotām Marija un Alija piedalās arī vietējos tirdziņos. Šīs sievietes ir labs piemērs, ka jebkurā vecumā un laikā ir iespējams atrast veidu, kā dzīvē iegūt prieku, nebaidoties uzsākt kaut ko pavisam jaunu.

 

     Aicinām apskatīt izstādi! Ievērojiet epidemioloģiskās drošības noteikumus!