Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes Centrālā bibliotēka, sagaidot pilsētas svētkus, saviem apmeklētājiem ir sagatavojusi vairākas interesantas izstādes.

 

     No 2021. gada 2. līdz 31. augustam abonementā (2. stāvā) apskatāma pilsētā labi pazīstamā fotogrāfa Aleksandra Lebeda foto izstāde “Rēzekne Aleksandra Lebeda objektīvā”. Tā ir tikai neliela daļa no fotogrāfijām, kuras ir izdevumā “Rēzeknes varavīksne”. Grāmata ir savdabīgs turpinājums 2014. gadā izdotajam izdevumam “Rēzekne top skaistāka”.

 

     Pateicoties fotogrāfam Aleksandram Lebedam, kurš jau vairāk nekā desmit gadus veido Rēzeknes hroniku, ikvienam interesentam ir iespēja sajust pilsētas ritmu, piedzīvot tās jaunākās vēstures spilgtākos brīžus un atsaukt atmiņā grandiozākos projektus. Olimpiskā centra būvniecība, pilsētas sporta objektu rekonstrukcija, promenādes izbūve gar upi, pārmaiņas Kovšu ezera krastos, parka rekonstrukcija Ziemeļu mikrorajonā un skolu ēku jaunais veidols – visi šie un vēl citi pilsētai nozīmīgo notikumu, pasākumu, festivālu fotomirkļi apkopoti jaunajā grāmatā. 

 

     Abonementā līdz 14. augustam skatāma arī grāmatu izstāde „Rēzekne – dzimtā, skaistā pilsēta”, kurā eksponētas grāmatas par Rēzeknes vēsturi cauri gadsimtiem, sakrālo mantojumu, skolu un medicīnas vēsturi, kā arī Rēzekne mākslinieku Osvalda Zvejsalnieka un Franciska Varslavāna gleznās.

 

     Savukārt lasītavā (3. stāvā) no 2. līdz 14. augustam apskatāma novadpētniecības materiālu izstāde “Rēzeknes pilsētas svētku vēsturē ielūkojoties”.

 

     Laipni gaidīti!  Ievērojiet epidemioloģiskās drošības noteikumus!