Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 16. martā Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 33 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Valda Rēvalda un Gitas Rēvaldes grāmata “Fizikas un tehnikas vēstures lappuses. Atskats 20. gadsimtāveltīta nozīmīgākajiem atklājumiem fizikā pagājušajā gadsimtā. Savukārt Lindas Šmites grāmata Valentīns Skulme. Raibs taurenis uz dadža lapas” stāsta par leģendāro Dailes teātra un kino aktieri. 

 

     Daiļliteratūras jaunieguvumu klāstā Noras Ikstenas sarunu grāmata Runādamies, kurā iekļautas intervijas ar Dzintaru Sodumu, Imantu Ziedoni, Valentīnu Jekabsonu, Dagniju Dreiku, Jāni Einfeldu, Renāti Blumbergu, Tītu Reinu Vītso, Dairu Āboliņu, Aldi Gobzemu, Liānu Langu, Edvīnu Raupu un Raimondu Tigulu.

 

     Daces Judinas un Artūra Nīmaņa radītās romānu sērijas “Laika rata stāsti” otrā grāmata Mēmais ir tāds kā aicinājums ikvienam – neklusēt, izstāstīt un nekrāt skeletus dzimtas vērtību skapī. Liktenim labpatīk nelielā Laika un Telpas krustpunktā - Sirdspagastā - savest kopā trīs nepazīstamus cilvēkus, lai pierādītu – visam, kas ar mums notiek, ir dziļāka jēga. Jauna studente, topošā literāte Sarma, baltais zvirbulis pašas ģimenē, studentu vidē un pat mīļotā vīrieša acīs, dzīves melnākajā brīdī sastopas ar vecu sievieti – Ingrīdu Dravnieci, kura viņu kā pašas mazmeitu uzņem savās Rožleju mājās. Pirms septiņdesmit pieciem gadiem pusaugu Ingrīda ar ģimeni no Rožlejām divas reizes tika izvesti uz Sibīriju, nolaupot viņu dzīvei astoņpadsmit gadus, izraisot traģēdiju virkni un gandrīz iznīcinot visu dzimtu. Šodien dzīves līkloči – savas vietas meklējumi, sievas neuzticība, izjukusī laulība un neveiksmes biznesā – uz Sirdspagastu atved liepājnieku, sapņotāju Eduardu. Viņu it kā nejaušā satikšanās un ilgas pēc mājām atmodina sen aizmirstu notikumu rēgus...

 

     Aivara Kļavja stāstu krājumā Bēres ar priekšapmaksu runāts par mūsdienu kaislībām un pretrunām, par naidu, izlīguma meklējumiem, mūžīgo sapni par cilvēcību un alkām pēc mīlestības. Sestā sieva ir Ingas Grencbergas pirmais literārais darbs. Grāmatā izmantoti ieraksti no autores dienasgrāmatas, kas sapludināti ar izdomātiem stāstiem un notikumiem. Vienīgi viņai pašai ir zināms, kuri notikumi šajā stāstā ir īstenība un kuri ir izdomāti! Taču simtprocentīga patiesība ir tā, ka autore, tāpat kā grāmatas varone Alise, ir sestā sieva.

 

     Leldes Kovaļovas trillera Svešinieki varoņi ir četri savstarpēji nepazīstami pasažieri, kas pusnakts stundā izkāpj no vilciena un dodas mājup – viņus vieno trīs lietas: viņi visi reiz bija miruši, bet paši to nezina; kāds viņus nogalināja; viņi ir atgriezušies, lai atrastu to, kurš atņēma viņiem pašu dārgāko – dzīvi.

 

     Īru rakstnieces Merianas Kīzas “Mazliet precējušies” ir neticami aizraujošs un dzirkstoša humora pilns romāns, kurš stāsta nevis par to, kā iemīlēties, bet gan par to, kā saglabāt mīlestību – par spīti visam. Zviedru rakstnieces, žurnālistes un pedagoģes Sofijas Lundberjas debijas romāns Sarkanā adrešu grāmatiņa ir aizkustinošs stāsts par mīlestību, kas aptver veselu mūžu un paņem lasītāju līdzi ceļojumā uz aizgājušo laiku Parīzi, Ņujorku un Stokholmu. 

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti