Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 2. decembrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 44 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Žurnālista Lato Lapsas jaunākā grāmata “Brūnās jaunavas bērni svētās nāves ēnā” veltīta Meksikai un Bolīvijai, tajā aprakstīts ceļojumos redzētais, dzirdētais un piedzīvotais. Izdevumā daudz uzmanības pievērsts apmeklēto zemju vēsturei un dažādām vēsturiskām personībām.

 

     Ilmārs Šlāpins rokasgrāmatā “Latvietis. 100 nacionālās īpatnības” atklāj nacionālās īpatnības ar latvietim tik raksturīgo humora izjūtu un taktu. Aptaujājot mūsdienu latvieti, vērojot viņa domas, izteikumus un uzvedību publiskajā telpā, apkopotas spilgtākās un visbiežāk minētās nacionālās īpatnības, kas atsedz noteiktu nacionālā paštēla slāni.

 

     Daiļliteratūras krājumu papildina Ilzes Freimanes jaunais darbs “Kafija diviem”, kurā tiek risinātas katrai sievietei labi saprotamas un būtiskas problēmas. Romāna galvenā varone Gundega ir izskatīga, neatkarīga, uzņēmīga sieviete, kura nebaidās piecdesmit piecu gadu vecumā krasi mainīt savu dzīvi. Viņa atsakās no stabila, bet nemīlama darba birojā un ierastā labiekārtotā dzīvokļa un atver savu rokdarbu piederumu veikaliņu. Nu Gundegai šķietami ir tāda dzīve, par kādu viņa jau sen ir sapņojusi. Trūkst tikai viena – savas ģimenes, uzticama, līdzvērtīga vīrieša blakus...

 

     Franciskas Ermleres detektīvromāns “Prove” ir septītā grāmata romānu ciklā “Rīgas detektīvs”. Romāna notikumu centrā ir advokāts un ģimenes tēvs Andrejs Vanags, kuru uz pili Latvijas ziemeļos Malienā aizved baroneses fon Heikenas vēstule: baronese dzirdējusi par advokāta spējām atraisīt ar mākslas pasauli cieši savilktu noslēpumu mezglus. Baronese atklāj, ka viņas īpašumā ir spiedpoga, ar kuru Jēkabs Brūveris savulaik apzīmogoja savas gleznas. Šī spiedpoga ir īpaša, tā ir kā īsts zelta tīrradnis. Sarunās baronese atzīstas, ka, atgriežoties Latvijā, naudas situācijas dēļ centusies to pārdot, bet izrādījies, ka tas ir viltojums. Kur tad ir oriģināls?...

 

     Kino producentes Leldes Kovaļovas debijas romānā “Bezvēsts pazudušās” ir stāstīts par talantīgo Sanktpēterburgas kriminālpolicijas izmeklētāju Konstantīnu Aņisimovu, kas savas prakses laikā nav spējis atrisināt tikai vienu lietu – savas sievas Annas Aņisimovas mistisko pazušanu pirms diviem gadiem. Konstantīna sieva kādā ikdienišķā rītā iziet no mājas un vairs nekad neatgriežas. Nav ne liecību, ne pavedienu vai atrasto mantu. Izmeklētājs negaidīti saņem informāciju par kādu krimināllietu Latvijā, kad ļoti līdzīgos apstākļos pazudusi vietējā miljonāra sieva. Turklāt atklājas, ka nepazīstamā sieviete no citas valsts bijusi Annas vizuāla kopija. Meklējumi Aņisimovu aizved uz nomaļu Latvijas mazpilsētu, kuras iedzīvotāji glabā šaušalīgu pagātnes noslēpumu. Tā atrisināšana sniegtu atbildes uz daudziem jautājumiem.

 

     Krievu rakstnieka Sergeja Dovlatova pazīstamākajā darbā “Zona” atspoguļoti 20. gadsimta 60. gadi, Padomju Savienība, cietums Komi Republikā.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. decembrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti