Latgale, Daugava, 2016. gada vasara
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pavasarī Latvijas simtgades pasākuma "Reģionu dienas" aktivitātes ietvaros iedzīvotāji tika aicināti iesaistīties Latvijas ainavu dārgumu pieteikšanā. Tagad Rēzeknes Centrālā bibliotēka pievienojas Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas aicinājumam pēc iespējas plašākam vērtētāju lokam piedalīties balsošanā par skaistākajām un ainaviskākajām Latvijas vietām.

 

     Balsojuma forma pieejama tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv  no šī gada 15. augusta līdz 15. oktobrim. Vietnē iespējams balsot par ainavu dārgumiem katrā no pieciem plānošanas reģioniem – Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Rīgas reģiona. No katra reģiona saraksta balsotāji var izvēlēties līdz 10 ainavu dārgumu objektiem par kuriem nodot savu balsi.

 

     Aktivitātes noslēdzošais posms sāksies šī gada 10. novembrī un tajā tiks vāktas sabiedrības atmiņas, stāsti un vēsturiski fotoattēli par balsojuma un ainavu ekspertu vērtējuma rezultātā izvirzītajiem 50 Latvijas ainavu dārgumiem. Ļoti cerēsim uz Jūsu iesaisti arī šajā posmā!

 

     Detalizēts aktivitātes izklāsts un nolikums ir atrodams tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv.