Grāmatas “Alise Breinumu zemē” vāks

     Bibliotēku nedēļā (2016. gada 21. aprīlī) Rēzeknes Centrālā bibliotēka izsludināja konkursu “Alisis konspekts”, aicinot aktīvi iesaistīties latgaliski tulkotās Luisa Kerola grāmatas “Alise Breinumu zemē” kopīgā (iz) lasīšanā. To vēl var paspēt izdarīt līdz šī gada 14. oktobrim.

 

     Konkursā aicināti piedalīties jebkura vecuma skolēni, kuriem ir vēlme (iz) lasīt minēto grāmatu. Var piedalīties individuāli vai komandā.

 

     Mērķis: veicināt lasītprasmi un interesi par grāmatām, popularizēt latgaliešu valodu kā unikālu Latgales identitātes atspulgu Latvijas kultūras un valodas kontekstā.

 

     Uzdevums: lasi grāmatu, pēc katras izlasītās nodaļas izpildi nosacījumus spēlei “Konspekts”” (skat.19. lappusē). “Konspektu” vēlams izpildīt par katru izlasīto nodaļu (tādas ir 12).  Ierosmei un zināšanai: konspekti var būt dažādi (garāki un īsāki), šis var būt īpaši īsais, koncentrētais.

 

     Rīkojies šādi: izpildi spēles noteikumus, norādi vārdu, uzvārdu vai komandas nosaukumu, skolu un klasi vai arī interešu izglītības iestādi, atsūti konspektu bibliotēkai uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. ar norādi “Alisis konspekts” vai ienes bibliotēkā (Atbrīvošanas alejā 81, 3. stāvā). Jautājumu gadījumā zvanīt pa tālr. 64622061.

 

     Noslēgumā aktīvākie konspektu autori saņems piemiņas balvas.

 

     Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā kopīgi lasījumi un notiks:

     29. septembrī plkst. 16.00

     14. oktobrī plkst. 16.00

 

     Laipni gaidīti!