Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Februāra grāmatu lasījumi Rēzeknes Bērnu bibliotēkā bija veltīti draudzības un mīlestības tēmai, jo 14. februārī ir Valentīna diena.

 

     Tā vairākas dienas no 2020. gada 10. līdz 20. februārim ciemos uz Bērnu bibliotēku nāca dažādu Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestāžu (PII) audzēkņi un arī Rēzeknes skolu skolēni.

 

     10. februārī Bērnu bibliotēkā ciemojās Katoļu PII audzēkņi ar skolotājām I. Gailumu un E. Mundu. 11. februārī – PII „Vinnijs Pūks” (skolotāja V. Vēvere) un „Varavīksne” (skolotājas S. Fedkina un S. Jeršova) audzēkņi. 12. februārī Bērnu bibliotēkā viesojās PII “Namiņš” vecākās un sagatavošanas grupas audzēkņi ar skolotājām E. Mičuli un A. Šaroščenkovu. Savukārt 13. februārī uz bibliotēku bija atnākuši PII „Rūķītis” audzēkņi ar skolotājām A. Gailāni un A. Grīnvaldi.

 

     13. februārī notika arī radošā darbnīca „Amoriņš”, kurā 3. vidusskolas 4. – 5. Klašu skolēni (skolotāja I. Meļņikova) gatavoja Valentīndienas atklātnītes saviem draugiem un ģimenes locekļiem. Draudzības nedēļas pasākumi noslēdzās 20. februārī, kad uz Bērnu bibliotēku nāca 5. vidusskolas 2. klases skolēni ar skolotāju I. Gabrusāni. Kopumā uz Valentīndienai un Draudzības nedēļai veltītajiem pasākumiem bija ieradušies 149 bērni.

 

     Pēc iepazīšanās ar bibliotēkas lietošanas noteikumiem, kā arī grāmatu izstāžu un pasākuma „Skani, mana valodiņa” dzejoļu ilustrāciju izstādes aplūkošanas bibliotekāres kopā ar bērniem lasīja vairākas grāmatas par draudzības tēmu.

 

     No Ineses Valteres grāmatas „Pasakas ģimenei turpinās”  tika lasītas divas pasakas – „Kā mīlestība uzvarēja naidu”, kurā vēstīts par divu māsu – princešu Lilijas un Rozes ķildošanos un salabšanu, un „Kā zibsnītis nodzēsa zīmogus no pieres”, kurā stāstīts par to, kā mazais zibsnītis Klusētājs panāca to, ka uz viņa planētas vairs nevienam nelika zīmogus uz pieres.

 

     Abās pasakās aktuālās tēmas – draudzība, pašapziņa un pašcieņa, kā arī sadzīvošana ar līdzcilvēkiem un savu un citu emociju apzināšanās. Bērni atzina, ka nu viņi vairāk padomās arī par to, kā varētu justies otrs, kad uz viņu kāds ir sadusmojies vai apsaukā, un mēģinās labvēlīgāk izturēties pret saviem biedriem, kā arī pateikt to, kā jūtas paši.

 

     Krievu valodā runājošo pirmsskolas grupu bērniem priekšā tika lasīta M. Knudsena grāmata “Лев в библиотеке” („Lauva bibliotēkā”) un pēc tam rosināta saruna par uzvedību bibliotēkā un draudzēšanās nozīmi. Savukārt skolēni klausījās S. Georgijeva stāstu “Любовь без взаимности” („Mīlestība bez atbildes”) no grāmatas “Рассказы о школе”, kā arī L. Kaminska stāstu “Автопортрет” („Pašportrets”) no grāmatas “Смешные рассказы о школе”.

 

     Sarunā ar bibliotekāri skolēni noskaidroja, kam dāvināt un kam labāk tomēr nedāvināt Valentīndienas atklātnītes un ko tajās rakstīt. Jaunās zināšanas bērni uzreiz varēja pielietot praksē, izveidojot katrs savu Valentīndienas atklātnīti un ierakstot tajā veltījumu kādam tuvam draugam vai ģimenes loceklim.

 

     Nākamais Bērnu bibliotēkas lasīšanas pasākums būs veltīts pasaku meistaram H. K. Andersenam un notiks martā.