Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 23. augustā Rēzeknes Bērnu bibliotēkas (RBB) pārstāves piedalījās 18. Rēzeknes un Viļānu novada Grāmatu svētkos Stoļerovā. RBB darbiniecēm bija arī tas lielais gods atklāt šos svētkus.

 

     RBB bibliotekāres uzstājās ar teatralizētu priekšnesumu „Kur lai ņem vienu apkampienu”, kurā iesaistīja arī skatītājus. Pasākuma laikā varēja piedalīties grāmatu komercizstādē, lekcijā „Bezvuorda pasauļs sytās nūrosuojušā lūgā”, kuru vadīja dzejniece, publiciste, Triju zvaigžņu ordeņa virsniece, mūsu novadniece Anna Rancāne, sarunā „Pieskarties debesīm, pieskarties dvēselei” tikties ar Rikavas literātu kopas vadītāju Ivetu Dimzuli, kā arī piedalīties citās interesantās aktivitātēs.

 

     Pēcpusdienā bērniem un jauniešiem notika orientēšanās Stoļerovā „No A līdz Z”, arī RBB bija sagatavots viens orientēšanās punkts, kurā darbojās radošā darbnīca „Aizraujošā grāmatu pasaule”. Šajā punktā bija jāpabeidz teikums „Ja es būtu grāmata …”, katra dalībnieka rakstītā atbilde tika ielikta mapītē, tā veidojot kopīgu grāmatu.

 

     Otrs uzdevums bija salabot grāmatiņas – salīmēt saplēstās lapas, izdzēst piezīmes, kas uzrakstītas, pasvītrojumus, atlocīt aizlocītās lapas. Katram taču patīkamāk lasīt grāmatu, ja tā ir tīra un nesabojāta!

 

     Pēc aktīvajām nodarbībām visi svētku dalībnieki devās uz vides objekta „Lapene” atklāšanu un tad uz Saieta namu. Svētku izskaņā varēja klausīties kapelas „Dziga” uzstāšanos.

 

     Paldies svētku organizatoriem par skaistajiem svētkiem, Jums tas izdevās! Lielu lielais paldies arī Dzintrai Gribustei, kas RBB uzaicināja uz šiem svētkiem!