Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Bērnu bibliotēka šai pavasarī ir saņēmusi bagātīgu dāvinājumu klāstu. Ielūkosimies dažās grāmatās!

 

     Krājumā „Mans bērnības stāsts” ir apkopoti Latviešu valodas aģentūras rīkotā konkursa dalībnieku radošie darbi. Bērnība ir tik dažāda – gan priecīga, gan reizēm arī skumja, bērnība skrien pa meža takām, draiskojas pļavās, kā arī izzina pilsētu ielu un pagalmu labirintus. Kas vēl notiek bērnībā un kādas ir svarīgākās bērnu atmiņas, lasiet grāmatā!

 

     Māras Jakubovskas grāmatas „Bračka” galvenajam varonim Renāram ir sešpadsmit gadu, viņš mācās Rīgā un nedēļu nogalēs brauc uz savu mazpilsētu. Puiša vecāki ilgstoši strādā ārzemēs, atsūta naudu iztikšanai un uzticas abiem saviem dēliem. Renāra vecākajam brālim nav labas attiecības ar draudzeni, viņi bieži strīdas, un tas ir kaitinoši. Renārs gan darīs visu savādāk nekā bračka…

 

     Seidža aizbēg no mājām un uzsāk psiholoģijas studijas. Tā kā viņai vairs nav nekā – ne naudas, ne dzīvokļa, ne draugu, viņa sameklē pusslodzes darbu bibliotēkā. Bet bibliotēkā viņa satiek Luku, kurš iemieso visu, no kā Seidža baidās. Kas notiek tālāk? Par to vēstīs Lauras Knaidlas grāmata „Nepieskaries man”.

 

     Dainas Gāgas Ēķes grāmata „Gribu būt dizainers” būs labs iedvesmas avots un izziņas materiāls par dizaina sarežģīto pasauli. Savukārt „Grāmata stilīgām meitenēm” noderēs pusaudzēm, apgūstot skaistumkopšanas un modes pasaules noslēpumus, kā arī uzzinot daudzus praktiskus padomus, kā sagatavoties ballītei, izgatavot oriģinālas rotas, uzcept gardus biskvītus, pareizi vingrot, kā arī apgūt daudz ko citu.

 

     Krāšņā pasaku grāmata „Jauks un Mīlīte” sagādās prieku ne vien bērniem, bet arī vecākiem. Krājumā apkopoti 2018. gada nogalē notikušā pasaku konkursa uzvarētāju darbi. Pasakas vēsta par aktuāliem jautājumiem – grāmatu lasīšanu, dabas saudzēšanu un atkritumu savākšanu, draudzību un palīdzēšanu citiem un vēl daudzām citām aktuālām tēmām.

 

     Šīs un vēl citas grāmatas var rezervēt elektroniskajā katalogā un nākt pēc tām uz Bērnu bibliotēku. Paldies visiem dāvinātājiem!