Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Marta otrajā pusē Bērnu bibliotēkas jaunumu plauktā ir vairākas jaunas grāmatas. Ieskatīsimies dažās no tām!

 

     Janas Baueres grāmatas „Mežlaumiņa Baigajā biezoknī” un „Mežlaumiņa un trakā ziema” stāsta par kādu mazliet mežonīgu laumiņu, kas negaidīti ierodas Baigajā biezoknī. Iesākumā zvēriem mazā radība ar žuburiem uz pieres sagādā ne visai jaukus pārsteigumus, bet beigās tā iepatīkas, ka pēc mežlaumiņas atgriešanās mājās zvēri dodas viņai pa pēdām un nonāk tieši mežlaumiņu midzenī. 

 

     Petrs mācās mest salto uz batuta un izturēt nejauku kaitināšanu, iet ar tēti uz veikalu, ēd kūkas ģimenes viesībās, brauc autobusā, bet nokavē izkāpšanu savā pieturā – viņam nekas neiet tik gludi, kā gribētos. Vai Petrs tiks galā ar tik traki sarežģīto pasauli, var lasīt Anti Sāra grāmatā „Petrs sprukās”

 

     Vai citplanētieši ir reālas būtnes? Kā gan citplanētietis varētu justies, nokļūstot uz Zemes? Ingas Žoludes grāmatas „Pirmo reizi uz Zemes” galvenais varonis ir zēns, kas ārēji līdzinās citiem, taču tikai ārēji – uz Zemes viņš ar vecākiem atrodas izpētes misijā. Zēna galvenais pētniecības objekts – draudzība ar diviem Zemes bērniem. Šī neparastā draudzība arī zemiešiem paver labāku izpratni par to, kas ir draudzība un kāpēc tā ir svarīga. 

 

     Laura Gundara grāmata „Valis ir atpakaļ” ir trešais stāsts par Vali un Spindzeli. Ģimene vecajam vīram ir uzdāvinājusi planšeti, lai viņš varētu sakārtot praktiskās lietas un arī pakavētu sev laiku. Spindzele ir iemācījusi Valim rīkoties ar planšeti, bet tad notiek neparedzētais – Valis ir tik ļoti iegrimis planšetē, ka viņam vairs neeksistē apkārtējā pasaule. Nu Spindzelei ir jāizdomā, kā atgriezt zombiju Vali atpakaļ pie saviem tuvajiem. Paradoksālā kārtā līdzeklis vectēva izglābšanai no pārvēršanās par internetzombiju ir tas pats internets, ja zina, kā lietderīgi izmantot tā iespējas. 

 

     Mazā pūķa Kokosrieksta faniem ir sagādāta jaunākā Ingo Zīgnera grāmata „Mazais pūķis Kokosrieksts un mūmijas noslēpums”. Pūķu salā ierodas slavenais Senās Ēģiptes pētnieks profesors Šampinjons. Viņam ir jauna teorija – vienā no Ēģiptes piramīdām atrodas vēl neatklāts slepens kambaris ar dārgumiem. Kokosrieksts, Matilde un Oskars izlemj doties profesoram līdzi ekspedīcijā. Taču par faraonu zeltu interesējas arī divi neģēlīgi laupītāji…

 

     Mazajiem pētniekiem patiks sērijas „Kādēļ? Kāpēc? Kā tā?” grāmatas, tajās ir atveramie lodziņi, košas ilustrācijas un interesanti fakti. Katra sērijas grāmata ir veltīta kādai konkrētai nozarei, nodarbei vai dabas procesam. 

 

     Aicinām nākt uz Bērnu bibliotēku un paņemt kādu no jaunākajām grāmatām!