Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2019. gada 8. decembrī pilsētas Ziemassvētku egles iedegšanas pasākuma laikā Festivāla parkā Rēzeknes Bērnu bibliotēka un Rēzeknes 2. bibliotēka čaklākajiem lasītājiem – “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019” dalībniekiem – pasniedza saldas veltes, ko sarūpējusi Rēzeknes pilsētas pašvaldība.

 

     Lai veicinātu interesi par lasīšanu un grāmatām, kā arī lai sekmētu augstvērtīgas oriģinālliteratūras nokļūšanu pie lasītājiem, ik gadu Rēzeknes Bērnu bibliotēka un Rēzeknes 2. bibliotēka piedalās projektā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Tajā var iesaistīties ikviens atbilstoša vecuma bibliotēkas lietotājs, lasot un vērtējot kolekcijā iekļautās jaunākās un interesantākās grāmatas – gan tulkoto, gan latviešu oriģinālliteratūru.

 

     Projekts “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir gan izklaidējošs, gan izglītojošs, gan paaudzes vienojošs. Šogad aktīvākie “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” lasītāji Rēzeknes Bērnu bibliotēkā un Rēzeknes 2. bibliotēkā bija jaunieši vecuma grupā “11+”. Otra čaklākā lasītāju grupa Rēzeknes Bērnu bibliotēkā bija bērni no vecumposma “5+”, bet Rēzeknes 2. bibliotēkā – vecāki.

 

     Žūrijas grāmatu skaits bibliotēkās ir ierobežots, un pieprasījums ir liels, tāpēc plaukts bieži vien ir tukšs (izmantojiet iespēju rezervēt grāmatas e-katalogā!). Īpaši aši grāmatas tiek “izķertas” šobrīd, kad lasīšanas maratons tuvojas noslēgumam, bet tas neattur apņēmīgos lasītājus no sava mērķa – izlasīt un novērtēt izvēlētās grāmatas.

 

     “Vecāku žūrijas” ietvaros turpinās arī akcija “Vīrieši lasa”, kuras mērķis ir veicināt to, ka grāmatas kopā ar bērniem lasa vīrieši – tēti, vectētiņi, krusttēvi, lielie brāļi. Šīs akcijas ietvaros ir iespēja laimēt kādu no 29 vasaras piedzīvojumiem kopā ar ģimeni: TALLINK kruīza ceļojumu Rīga–Stokholma–Rīga 1–4 personām A klases kajītē; Rīgas Motormuzeja ielūgumus (10 ģimenēm); ABpark Spice Home biļetes (5 ģimenēm); Džungļu parka ielūgumus (5 ģimenēm); Rīgas Zooloģiskā dārza ieejas kartes (5 ģimenēm) vai Latvijas Leļļu teātra ielūgumus (3 ģimenēm).

 

     Atgādinām, ka aktīva “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2019” grāmatu kolekcijas lasīšana un vērtēšana turpinās līdz šī gada 31. decembrim.