Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Augusta nogale nāca ar priecīgu ziņu četriem Rēzeknes Bērnu bibliotēkas lasītājiem – Oliveram Bleivem, Artūram Šteinaltam, Irbei Bārbalai Kārkliņai un Meldrai Gailānei. Izdevniecība „Latvijas Mediji” aicināja uz lasīšanas izaicinājuma „Grāmatons 2022” apbalvošanas pasākumu Siguldā.

 

      2022. gada 3. septembrī daudzfunkcionālajā kultūras un mākslas centrā „Siguldas Devons” pulcējās bērni un viņu vecāki no visas Latvijas, lai kopā atskatītos uz vasaras lasīšanas izaicinājumu „Grāmatons 2022”.

 

     Šogad 180 dalībnieki lasīja grāmatas un pildīja dažādus radošos uzdevumus 4 vecumgrupās, lai pretendētu uz balvām – dāvanu kartēm no izdevniecības „Latvijas Mediji”,  „Līvu akvaparks”, „Līgatnes dabas takas”, „Tīklu parks”, Latvijas leļļu teātra ģimenes ielūgumiem, kā arī galveno balvu – viedtālruni.

 

     Ar skanīgām un pamācošām dziesmām pasākumu kuplināja mūziķis Arturs Gruzdiņš. Jaunajiem grāmatu ekspertiem izdevniecības „Latvijas Mediji”  direktore Evija Veide piedāvāja vilinošu iespēju – būt pirmajiem, kas izlasa un vērtē jaunākās bērnu grāmatas un iesaka, kādai grāmatai būtu jāizskatās.

 

     Pēc svinīgās daļas pasākuma dalībnieki varēja mieloties ar svētku kliņģeri, kā arī izstaigāt Siguldas Jaunās pils jeb Rakstnieku pils telpas un gūt iedvesmu nākamajiem lasīšanas izaicinājumiem. Lai ekskursija pilī būtu jautrāka, ciemiņus gaidīja pils spociņš. Dodoties mājup, Artūrs un Irbe ielūkojās arī jaunatvērtajā āra lasītavā Siguldas Stacijas laukumā un secināja, ka tā ir brīnišķīga iespēja, kā padalīties ar grāmatām.

 

     Sveicam „Grāmatona 2022” uzvarētājus un tiekamies bibliotēkā!