Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ģimene ir mīlestības, cieņas, draudzības, saticības un siltuma avots. Tas ir pamats, bez kura nav iedomājama cilvēka dzīve un izaugsme.

 

     Starptautiskās ģimenes dienas priekšvakarā, 14. maijā, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika īpaši sirsnīgs un ļoti ģimenisks pasākums – dzejnieces Līvijas Liepdruvietes ģimenes radošo darbu izstādes „Nu, paskat!” atklāšana. Uz šo pasākumu kopā ar savām audzinātājām – skolotāju Rasmu Puduli un skolotāju Sandru Ostrovsku – bija ieradušies arī Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas 1. un 2. klašu skolēni, dzejnieces meita Irīna Povha, dzejnieces mazbērni un citi viņas ģimenes locekļi.

 

     Līvija Liepdruviete ir mūsu novada dzejniece, Rikavas pamatskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja, kas raksta dzejoļus ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem. Pirms diviem gadiem (2017. gada pavasarī) klajā nāca ļoti krāsaina dzejoļu grāmata bērniem „Nu, paskat!”, kurā lasāmi dzejoļi gan latviešu, gan latgaliešu valodā. Grāmatas ilustrācijas radījuši autores mazbērni – Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas 1. klases skolniece Annamarija, Annamarijas brālītis Timurs un Rikavas pamatskolas 6. klases skolēns Aleksandrs. Grāmatas vāka zīmējuma autore ir Annamarijas mamma Irīna Povha.

 

     Pasākuma laikā dzejniece iepazīstināja gan pati ar sevi, gan ar zīmējumu autoriem, pastāstīja, ko viņai un viņas ģimenei simbolizē un nozīmē skaitlis „3”, iesaistīja diskusijā, lasīja dzejoļus un, uzdodot āķīgus jautājumus, pārbaudīja, cik uzmanīgi bērni ir klausījušies. Dzejnieces mazdēls Aleksandrs dziedāja dziesmu „Soki man tai” un spēlēja korneti.

 

     Noslēgumā tika pasniegti ziedi un teikti pateicības vārdi rakstniecei. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti arī ar Bērnu bibliotēkas simbolu Lācīti Rūcīti, notika kopīga fotografēšanās, Lācīša Rūcīša un dzejnieces sarūpētā cienasta un tējas baudīšana, lasītavā pieejamo attīstošo spēļu spēlēšana, animācijas filmas „Vinnejs Pūks Viļānūs” skatīšanās, iepazīšanās ar bibliotēkas telpām un pieejamo grāmatu klāstu un izstāžu aplūkošana.

 

     Pasākuma dalībnieku acīs bija manāms neviltots saviļņojums un prieks. Sakstagala Jāņa Klīdzēja pamatskolas 1. – 2. klašu skolēniem tas bija pirmais Rēzeknes Bērnu bibliotēkas apmeklējums.

 

     Paldies par atsaucību gan Līvijai un viņas ģimenei, gan visiem tiem, kas ieradās uz šo pasākumu! Līvijas Liepdruvietes ģimenes radošo darbu izstāde „Nu, paskat!” būs aplūkojama līdz pat 30. jūnijam. Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!