Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv   

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā līdz 2021. gada 20. septembrim apskatāma lasītājas, Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas 12. klases skolnieces Ievas Puzirevskas savāktā kaķu kolekcija.

 

Ieva stāsta par kolekciju

 

     „Kaķu figūriņu kolekciju un lietas ar kaķiem sāku vākt no 6 gadu vecuma. Pirmo kaķi man nopirka mamma, kura uzreiz pamanīja manu patiku pret šiem dzīvniekiem. Kaķi ir no visdažādākajiem materiāliem: dzijas, māla, dekoratīvās stieples, stikla, koka, keramikas, kreppapīra, mīkstās rotaļlietas u. c. Ir arī neparasti eksponāti, piemēram, runājošie, skaņu atdarinoši, divu veidu ņaudošie un dziedošie runčuki.

 

     Kolekcijā apskatāmi dažādi priekšmeti ar šiem dzīvniekiem: krūzes, glāzes, magnēti, apsveikuma kartiņas, papīra dekorācijas, atslēgu piekariņi, lūpu krāsa, auskari, piespraudes, pildspalvas, krājkase, dzēšgumijas, blociņš, gleznas, somas, naudas maks, puķupods, atstarotājs, atslēgu turētājs, zīmulis un spogulis.

 

     Ir eksponāti no Polijas un Baltkrievijas. Vistālākais kaķis atceļojis no Mandragām Krievijā. Kolekcijā var aplūkot arī izzinošas grāmatas par šiem noslēpumainajiem radījumiem un daiļliteratūras darbus. Esmu arī uzrakstījusi nelielas četrrindes par kaķiem. Vislielākais manas kolekcijas eksponāts ir 80 centimetrus garais, mīkstais runčuks, animācijas seriāla Gārfilds galvenais varonis, kuru apjomīgo izmēru dēļ nav iespējams apskatīt.”

 

     Atnāc uz bibliotēku un saskaiti, cik kaķu ir izstādē!