Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Jūnija tveice Bērnu bibliotēkā ir ienākusi ne vien ar Jāņu zālēm, bet arī ar jaunām grāmatām. 

 

     Vasara ir burvīgs laiks, kad izpētīt, kas apkārt notiek. Kirsi Rehunenas grāmata „Izzinošas rotaļas mazajiem pētniekiem” noderēs ne vien pirmsskolas pedagogiem, bet arī ikkatram vecākam, kura ģimenē aug zinātkārs mazais pētnieks, lai rastu atbildes uz daudzajiem bērnu – kāpēc. Grāmatā apkopotas 200 lieliskas idejas aizraujošām nodarbībām telpās un pagalmā, mežā, pļavā un pie ūdeņiem. Izzinošo grāmatu jaunumu klāstā ir arī „Tehnika mūsu mājās” un „Atklājam Visumu!”. Šajās grāmatās ir daudz atveramo lodziņu, kuros paslēptas atbildes uz mazā lasītāja zinātkārajiem jautājumiem. 

 

     Indreka Kofa grāmata „Uz mājām” varētu ieinteresēt tos bērnus, kuri sapņo par došanos vienatnē no bērnudārza vai kādas citas vietas uz mājām, bet, protams, to nedrīkst. Madim ir pieci gadi, gandrīz seši, viņš jau ir liels puika, un kādu dienu viņam vienam ir jāatnāk uz mājām. Bet ceļā gadās tik daudz darāmo lietu! Vai Madis nokļūs mājās laicīgi?

 

     Ja kuģis avarē un paliek divi jūrnieki, kas peld uz sava kuģa atlūzām pa visu plašo jūru, kas gan var būt vēl trakāks par to? Einatas Carfati grāmata „Varēja būt trakāk” aizved krāšņā, mežonīgā un mazliet baisā ceļojumā pa jūru un apliecina to, ka drauga plecs ir atbalstošs grūtos brīžos. 

 

     Māra Runguļa grāmatas „Zvirbulim nenāk miegs” dzejoļi ir gluži kā zvirbuļi – atsperīgi, skanīgi, tie labi turas kopā bariņā un vienlaikus katrs pastāv pats par sevi – ar savu vēstījumu, raksturu, noskaņu. Un sagādā pārsteigumus. 

 

     Kad „Krēslas” grāmatu lappusēs satikās Edvards Kalens un Bella Snova, dzima leģendārs mīlas stāsts. Taču līdz šim esam uz to raudzījušies tikai ar Bellas acīm. Stefanijas Meieres romānā „Pusnakts saule” beidzot ir pavērusies iespēja ielūkoties arī Edvarda dvēselē un atklāt, kādas tumšas dzelmes tajā slēpjas… 

 

     Delfīnes de Vigānas romāns „No un es” ir kompakts, spoži uzrakstīts vēstījums par to, ko patiesībā nozīmē mājas un ko – būt bez pajumtes. Lū Bertiņjaka sabiedrības mācības stundā izvēlas rakstīt pētījumu par jaunu bezpajumtnieci No, ar kuru nejauši iepazinusies Parīzes dzelzceļa stacijā. Meitenes sadraudzējas, un Lū pierunā vecākus uz laiku ņemt No savā paspārnē, tomēr šis lēmums uz viņas un vecāku dzīvi atstāj daudz lielāku iespaidu nekā uz mājas jauno iemītnieci. 

 

     Aleksandra ir meitene ratiņkrēslā, kurai nākas mācīties un draudzēties attālināti virtuālajā pasaulē. Sandras Vensko grāmatā „…klibs putniņš neraud viens” atklājas reālajā dzīvē ievainojamas, bezspēcīgas situācijās, kad neviena nav blakus, bet garīgi bagātas meitenes pasaule. Grāmata papildināta ar bērnu dzejolīšiem un pasakām par dzīvi un norisēm dabā. 

 

     Šīs un vēl citas grāmatas meklē Bērnu bibliotēkas jaunumu plauktā un meties savā vasaras lasīšanas piedzīvojumā!