Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aizraujoši piedzīvojumi un brīnumaini notikumi sagaida „Bērnu un jauniešu žūrijas 2021” 9+ vecumgrupas lasītājus.

 

     Pits un viņa māsa Lēna kopā ar vecākiem pavada brīvdienas kādā Grieķijas kūrortā. Lai kliedētu garlaicību, bērni aizklīst no pludmales un uz mazas vientuļas saliņas atrod kādu dīvainu večuku, kurš saka, ka ir dižais burvis Burvans. Jau divsimt piecdesmit gadus viņš slēpjas no pasaules sava milzīgā, neglītā deguna dēļ un ir briesmīgi nelaimīgs. Pits un Lēna nolemj burvim palīdzēt un pierunā viņu doties uz Šveices klīniku. Vai Burvans atbrīvosies no sava deguna, to lasiet Lūkasa Hartmana grāmatā „Tik garš deguns”.

 

  

 

     Piretas Raudas grāmata „Kā izglābt mazītiņo mammu” rakstīta bērniem, bet aizdomāties liks arī pieaugušajiem. Aizdomāties par pašvērtējumu, depresiju, ciešanām, līdzcilvēku atbalstu un redzīgumu, vai tieši otrādi – iegrimšanu sevī un apkārtnes neievērošanu. Neskatoties uz nopietnajām tēmām, grāmatu lasīt ir viegli un tajā ir daudz smieklīgu notikumu.

 

     Armando ir maza auguma un melnīgsnējs, jo viņa mamma ir igauniete, bet tētis – argentīnietis. Pārceļoties no Argentīnas uz Igauniju, Armando uzsāk skolas gaitas Tallinā. No sākuma skolas biedri ar viņu negrib draudzēties un pat mazliet baidās no viņa, bet tad atklājas, ka Armando lieliski spēlē futbolu. Vai bērnu attieksme pret Armando mainīsies, lasiet Mika Kerenena grāmatā „Armando”.

 

     Kādā lietainā vakarā pie Krepa kundzes ierodas visai prāvs pulciņš kaķu. Katram kaķim ir savs talants, un visi kopā viņi ir komanda. Halinas Vdovičenko grāmata „36 un 6 kaķi” lasītāju aizvedīs jautrā piedzīvojumā, kur būtiska loma būs katram no kaķiem.

 

  

 

     Kairi Lookas grāmata „Pija Prjaņika un bandīti” aizrauj ar neticamiem notikumiem un asprātīgo valodu, ko novērtēs ne tikai jaunie lasītāji, bet arī viņu vecāki. Papeļu alejas 5. mājā dzīvo raiba kompānija – vienā dzīvoklī dzīvo kāds dīvains politiķis ar savu onkuli, kādreizējo cirka meistaru, vēl citā – Mirjama ar draugu Džeku no Kanādas, kurš prot sarunāties ar lāčiem. Protams, te ir dzīvoklis arī Pijai un viņas vecākiem. Kad Pijas ģimene papildinās ar trim brāļiem uzreiz, sākas satraucošas un savādas lietas…

 

     Pēc Latvijas bērnu detektīvseriāla motīviem tapusī Ievas Melngalves un Elizabetes Lukšo-Ražinskas grāmata „Emī un Rū” piesaista ar iespēju sekot līdzi slepenajiem aģentiem un risināt dažādus uzdevumus, kuros tiek iesaistīti arī  lasītāji.

 

     Nāc, pievienojies „Bērnu un jauniešu žūrijai 2021” un kļūsti par lasīšanas ekspertu!