Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Gaidot Latvijas simtgadi, Rēzeknes 2. bibliotēkā notika tematisks pasākums, kas veltīts Latvijas Zemessardzes vēsturei un ikdienai. Tajā piedalījās 5. vidusskolas 7.b klase (skolotāja Ināra Losāne), 6. vidusskolas 8.b klase (skolotāja Olga Šahurova) un Zemessardzes 32. kājnieku bataljona pārstāvji.

 

     Zemessargu stāstījums un viss pasākuma laikā demonstrētais skolēniem ļoti patika, jo tas ļoti atšķīrās no skolas ikdienas. Skolēni apskatīja īstus kaujas ieročus, pielaikoja formu un izmēģināja uz saviem pleciem mugursomas svaru.

 

     Zemessardzes 32. kājnieku bataljona virsleitnants Oskars Silagailis: “Mēs organizējām sporta pasākumus, demonstrējam ieročus un imitācijas līdzekļus, stāstām skolēniem par Zemessardzi, jo labprāt redzētu šos jauniešus Zemessardzes rindās.”

 

     Ir visdažādākās brīvā laika pavadīšanas iespējas un daļa jauno cilvēku to pavada tieši Zemessardzē. Tā viņi gūst iespēju brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. 

 

     Motīvi, kāpēc stāties Zemessardzē, var būt dažādi. Piemēram, vēlme pilnveidot sevi, apgūstot militārās pamatiemaņas un uzlabojot fizisko formu. Tā ir iespēja aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, kā arī iegūt jaunus draugus. Daļai pilsoņu Zemessardze ļauj izvērtēt savus spēkus un saprast, vai turpināt ar iestāšanos profesionālajā dienestā. Gūtā pieredze un zināšanas, protams, var noderēt arī tiem, kas neplāno kļūt par profesionāliem karavīriem. Taču lielākais ieguvums ikvienam – iespēja kalpot dzimtenei, tā apliecinot savu patriotismu ne tikai vārdos, bet arī darbos.

 

     Latvijas Republikas Zemessardze ir nozīmīga Nacionālo bruņoto spēku struktūra. Zemessardze dod iespēju veicināt savas pašapziņas izaugsmi, kopīgi darbojoties vienotā komandā Latvijā un ārpus tās robežām.

 

     Paldies visiem par piedalīšanos.