Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Lai paveiktu kaut nelielus, bet labus darbus, vispirms ir vajadzīga ticība sev un saviem spēkiem. Ticība tam, ka katrā no mums mīt kaut neliela daļiņa no talanta, kuru attīstīt un kopt. Vācu filozofs A. Šopenhauers ir teicis: “Parasti cilvēki rūpējas par to, lai īsinātu laiku, bet kam ir kāds talants – lai izmantotu laiku.”

 

     Vasarā, kad tiek svinēti skolas izlaidumi, atzīmētas jubilejas vai ir citi svētki, neiztrūkstoši ir ziedi. Patīkams pārsteigums gaviļniekam var būt arī paša gatavots pušķis no konfektēm.

 

     7. jūlijā Rēzeknes 2. bibliotēkā tās apmeklētāji pulcējās uz meistardarbnīcu konfekšu pušķu gatavošanā, lai Ingrīdas Daugovičas vadībā apgūtu konfekšu pušķu izgatavošanas pamatus. Ingrīda neskopojoties dalījās savās zināšanās par to, kādi materiāli (kreppapīrs, lentītes, pērlītes, stieplītes utt.) ir nepieciešami pušķu izgatavošanai un kādi darba rīki ir vajadzīgi, lai veiktu šo darbu.

 

     Pēc teorētiskās daļas sekoja darbs pie pušķu izgatavošanas. Soli pa solim pasniedzējas vadībā dalībnieces apguva pušķu izgatavošanas tehniku, kas, kā izrādījās, ir darbietilpīgs process.

 

     Kad pamats pušķim ar konfektēm bija jau sagatavots, notika pušķu izgreznošana ar dažādiem palīgmateriāliem. Rezultātā tapa daudzveidīgi un skaisti konfekšu pušķi, daži no tiem jau drīz vien tika izmantoti gaviļnieku sveikšanai.

 

     Protams, kā jebkuram darbam, arī šim ir vajadzīgi veikli pirksti, izdoma un pieredze. Soli pa solim darinot, ikvienam nodarbības apmeklētājam izdevās izveidot krāsainus ziedus, par ko priecājās ikviens. Lai vēl daudzus citus aizrauj pasākuma dalībnieku ierosmes un lai viss izdodas!

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.