Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pavasaris ir gadalaiks, kas paver jaunu sajūtu līmeni katrai sirsniņai, lielai vai mazai. Ziemas periods ir izbaudīts, un laiks pienācis priecāties par siltajiem saules stariem, koši dzeltenām pienenēm, zaļo zālīti, skanīgajām putnu balsīm un, protams, par tuvojošos vasaru.

 

     Pavasaris ir laiks, kad daba pamostas un atdzīvojas no ziemas bargā sala. Ar nepacietību gaidām pirmo dienu, kad mākoņu sega ne uz mirkli neaizsegs burvīgos saules starus. Sajust burvīgo pavasara elpu, atverot logu un dodoties pastaigā... Tas ir fantastiski!

 

     Šādās pavasarīgi cerīgās noskaņās 2. martā Rēzeknes 2. bibliotēkā  notika pasākums „Ieskandināsim pavasari”. Pirmsskolas izglītības iestādes (PII) „Laimiņa” bērni bija sagatavojuši skanīgus, mīļus un jaukus priekšnesumus par pavasari, kukainīšiem, saulīti, laiku, kas nāk un aiziet.  

 

     Pasākumā visi kopīgi pievērsās dienai. Apskatījās, vai ārā ir redzama saulīte, un noskaidroja, ka tā šoreiz slēpjas aiz mākonīšiem. Bet tas nekas, to var aplūkot zīmējumos! Attēlā bērni saulīti redzēja dzeltenā krāsā, apaļu un ar stariņiem uz visām pusēm.

 

     Kā pārsteigums viņiem bija lāča Pekauša ciemošanās un dejošana kopā ar lāci. Noslēgumā bērni izrotāja bibliotēku ar taurenīšiem, kas simboliski atnesa pavasari. Savukārt radošajā darbnīcā „Saulīte” sadarbībā ar PII „Laimiņa” un PII „Pasaka” tapa radoši un koši darbiņi pavasarim. Šo darbu izstāde bibliotēkā būs apskatāma no 2. līdz 31. martam.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit, bet grāmatas par pavasari un ar pavasara vārdu nosaukumā – šeit.