Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     „Mūsu vasara ir puķuzirnīšu un jasmīnu tveicē, kad atlaižamies ziedošā pļavā un baudām zemenes. Visapkārt sisina sienāži un lido krāsaini taurenīši…

 

     …Mūsu vasarā nav tumšu krāsu, un mūsu mīļākais brīdis ir agrs rīts, kad saulē uzmirdz rasas lāses zālē un mēs sēžam dārzā pie galda, dzerot agro rīta kafiju,” tā par vasaru teic Rēzeknes 2. bibliotēkas bibliotekāres Lija un Zenta.

 

     Bet kāda vasara ir bērniem? Lai to noskaidrotu, Lija un Zenta 17. jūnijā ciemojās pirmsskolas izglītības iestādē „Māriņa” un ar bērniem runājās par vasaru.

 

     Izrādās, ka bērnu vasaru apdzīvo pavisam  īsti putni, kukainīši, zivis un meža zvēri, tajā zied pavisam īstas pļavas puķes un sisina zaļi sienāži. Vasarā dienas  ir tik garas un siltas, ka bērniem  pietiek laika gan padzenāt bumbu, gan izbraukāties ar velosipēdu, gan  palīdzēt  lauku vecmāmiņai pabarot vistas un pakaitināt kareivīgo gaili. Lielākai daļai bērnu vasara ir saldējuma un zemeņu ēšanas laiks, jo jūnijā tik jauki silda saulīte un uzsmaržo  pirmās meža zemenes.

 

     Citiem vasara saistās ar peldēšanos un sauļošanos, ciemošanos pie vecmāmiņas un skriešanu  basām kājām pa rasotu zāli, kā arī  Līgo svinēšanu  un lekšanu pāri ugunskuram. Pasākuma gaitā ar grāmatu palīdzību kopīgi tika noskaidrots, kādas jāņuzāles der meitenēm un kādas –  tikai puikām. Izskanēja dzejas rindas un ticējumi par vasaru, tika minētas mīklas par puķēm  un kukaiņiem, kā arī pīti ziedu vainadziņi.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.