Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka līdz 2023. gada 23. janvārim aicina jauniešus apskatīt tematisko izstādi “Grāmatas, kas iedvesmo” un…

 

     …izlasot kādu grāmatu, gūt atziņu, ka dzīve kļūst vienkāršāka, ja mēs to pieņemam tādu, kāda tā ir. Turpinājumā – neliels ieskats eksponētajās grāmatās.

 

     Sāpīgā slimību, vecuma un aiziešanas tēma, kurā gaismu ienes cilvēku savstarpējā mīlestība, ir ļoti aktuāla saspringtajā mūsdienu situācijā, kurā par šiem jautājumiem jādomā gan pieaugušajiem, gan bērniem. Ulfs Starks savā grāmatā “Bēguļi” par to prot runāt ģeniāli vienkāršā, bet precīzā veidā un uzticību raisošā intonācijā.

 

     Andželas Nareti grāmatu “Mans vectēvs bija ķiršu koks” var izlasīt vienā vakarā – vienā elpas vilcienā! Tas ir patiesi sirsnīgs stāsts par mazbērnu un viņa vectēva attiecībām, cīņu par taisnību, skumjām un vecāku attiecībām.

 

     Par noslēpumiem pilnu namu, neparastām radībām, nārām, jūras laupītājiem un varonīgu meiteni ir stāsts Anetes Shāpas grāmatā “Lampiņa“. Grāmata noteikti ir par drosmi – par drosmi nebaidīties no svešā, neierastā un par drosmi pašam būt citādam.

 

     Cik lielas ir iespējas atrisināt dzīves mīklas, stāvot uz “slīdošajām kāpnēm”, kur no paša, šķiet, nekas nav atkarīgs? Un vai izdosies kādreiz no tām nokāpt? Atbildi meklē Agneses Zarānes grāmatā “Slīdošās kāpnes”!

 

     Jūli Niemi romānā “Tu neiesi viens” spilgti un reizēm arī nežēlīgi aprakstīts, cik gan skarba, bet tajā pašā laikā vilinoša var būt pirmā mīlestība. Grāmatas tiešums, runājot par pusaudžu izjūtām un ikdienu, ir panākumu atslēga, kas atver lasītāju sirdis.

 

     Kas vēl atrodams grāmatu izstādes plauktā? Nāc lūkot uz Rēzeknes 2. bibliotēku!