Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

   2021. gada 3. decembrī Rēzeknes 2. bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 43 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Pašus mazākos lasītājus iepriecinās Džoannas K. Roulingas grāmatiņa “Ziemassvētku Cūks”, kura stāsta par zēnu Džeku un viņa mīļās rotaļlietas – Cūka aizraujošo un bīstamo ceļojumu pa maģisko Pazudušo Zemi. Saviļņojošais dēku stāsts vēsta par to, cik dārga bērnam ir iemīļotā rotaļlieta un uz kādiem varoņdarbiem viņš ir gatavs, lai atrastu šo pazaudēto draugu.

 

     Vēl mazos lasītājus noteikti aizraus Mauri Kunnassa grāmata “Ziemassvētku vecīša ziemas brīvdienas”. Šajā grāmatā autors ļauj mums ieskatīties brīnumainajos Korvatunturu Ziemassvētkos. Kad aizvadīts Ziemassvētku vakars, Korvatunturos, Ziemassvētku galvenajā mītnē, sākas pelnītas brīvdienas.. Tad darbs tiek aizmirsts un valda tikai jautrība. Vecītis un rūķi svētkus svin tāpat kā citi, tomēr Korvatunturu iedzīvotājiem ir arī pašiem savas Ziemassvētku tradīcijas. Kas ir Sniegavīru diena un ko nozīmē delverēties? Izlasi šajā jaukajā grāmatā!

 

     Savukārt pieaugušos lasītājus iepriecinās vakara romānu sērijas grāmata “Galējības labirintos”, kuras autore ir Ilze Upīte, tas ir viņas debijas romāns. Grāmata stāsta par Sofijas un Ernesta mīlas stāstu, kurš attīstās ļoti strauji. Abi romāna varoņi atklāj daudz līdzību, atliek vien noskaidrot, kas liktenim padomā, viņus savedot kopā. Autorei izdodas savērpt gan savu tēlu, gan arī lasītāju emocijas negaidītos un neparedzētos virpuļos un noturēt lasītāju interesi līdz pašām beigām.

 

     Kriminālromānu cienītājiem šoreiz piedāvājumā franču rakstnieka Gijoma Miso romāns “Bruklinas meitenes”. Tajā  norisinās spraiga un aizraujoša kādas lietas izmeklēšana, kura izraisa tādu pašu atkarību kā izcils televīzijas seriāls. Romāna varonis Rafaels bija pārliecināts, ka Anna ir viņa mūža sieviete – gan priekos, gan bēdās. Pēc trim nedēļām bija paredzētas viņu kāzas. Bet tad viens vakars visu mainīja. Protams, mīlestība nepazudīs, lai ko Anna būtu izdarījusi. Vismaz tā Rafaelam šķita...  

 

     Angļu rakstnieces Lūsindas Railijas  grāmata “Pazudusī māsa” ir episkā romānu cikla septītā daļa. Katra no sešām māsām ir veikusi apbrīnojamu ceļojumu, lai noskaidrotu savu pagātni, tomēr vēl aizvien nav atrasta atbilde uz jautājumu, kur ir viņu septītā māsa. Vai izdosies noskaidrot patiesību? Par to lasiet šajā grāmatā!

 

     Klajā nācis jaunais Karīnas Račko erotiskais bestsellers “Ekstāze”, tā galvenā varone ir fotogrāfe Efeja Vintere, kura iesaistās galvu reibinošā un postošā dēkā ar provokatīvo mākslinieku Eliasu Blūmu, kaisle drīz vien pāraug apmātībā un atkarībā. Kas ir mīlestība? Kā tā rodas un kāpēc iznīkst? Vai par cilvēka dzīves un attiecību augstāko jēgu un laimi patiešām var uzskatīt… mirkļa ekstāzi?