Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Klāt jauns mācību gads, un Rēzeknes 2. bibliotēkā lasīšanai pieejamas jaunas grāmatas. Aicinām piestāt un izbaudīt piedzīvojumu, atverot grāmatas vākus.

 

     Lielajā stāstu grāmatā “Ķepu patruļa” mazākie lasītāji var doties palīgā zoslēna glābšanā, kā arī izlasīt par cīņu meistariem kucēniem, apmaldījušos citplanētieti, drosmīgiem bruņiniekiem un Aleksa supertrīsriteni.

 

     Zviedru rakstnieks P. Nilsons jauniešus ieved grāmatas “Kā suns, kā kaķis” intelektuāli stimulējošajā un provocējošajā pasaulē. Savukārt S. Košeļevas stāstu krājumā “Vientulības ministrija” apkopoti griezīgi stāsti par vientulību, liekot lasītājam apcerēt, kāpēc tā dažbrīd iemājo katrā no mums.

 

     Pieaugušajiem jaunumu klāstā J. Adlera-Olsena kriminālromāns “Selfiji” – septītā grāmata ciklā par Q nodaļu un izmeklētāju Karlu Merku, kurš saskaras ar līdz šim smagāko pārbaudījumu, kad kolēģa problemātiskā pagātne saduras ar neatrisināto slepkavības lietu.

 

     E. Lukjanska romāna “Kliedziens no debesīm” otrajā daļā “Asaras debesīs” vēstīts par Vanagu dzimtas pārstāvjiem – mazdēlu un vectēvu. Sižets noris divos dažādos laikos, taču veido vienu kopēju stāstu.

 

     R. Bulas grāmata “Upes laiks” ieguvusi “Vakara romānu” konkursa laureātes statusu. Romāns stāsta par četru dienu laivošanu pa Gauju, kas trim Ceļteku paaudzēm liek aizdomāties par ģimenes vērtībām.

 

     Romantiskās literatūras cienītāji varēs atskatīties uz aizgājušo vasaru, lasot angļu rakstnieces K. Eljotas romānu “Trakā vasara”. Piedāvājumā arī L. Railijas ģimenes sāga “Mēness māsa. Tigijas stāsts”, kas ir piektā grāmata romānu ciklā “Septiņas māsas”.

 

     Rēzeknes 2. bibliotēka gaida ciemos kā mazus, tā lielus lasītājus. Bibliotēka atrodas Atbrīvošanas alejā 166, ēkas 2. stāvā, darba laiks – darba dienās no pulksten 10.00 līdz 18.00. Šomēnes jauno grāmatu diena ir 6. septembris.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.