Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Klāt aprīlis, tas nozīmē, ka ir laiks iepazīties ar 2. bibliotēkas grāmatu jaunumiem un atrast savai sirdij vistīkamāko lasāmvielu!  Šajā mēnesī 2. bibliotēka lietotājiem piedāvā 26 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats grāmatu piedāvājumā.

 

     Mazajiem bibliotēkas lasītājiem, kuri mīl dzīvniekus, patīk H. Vebas sirsnīgās un aizkustinošās grāmatas. Šomēnes bērnus iepriecinās divas šīs autores grāmatas: “Drosmīgais kaķēns” un “Slepenais draugs”.

 

     Savukārt “Viss būs labi, Made” ir A. Lisovskas pirmā grāmata. Autore pati ir māmiņa, tāpēc labi zina, kas bērniem iet pie sirds. Grāmatā ietvertas divas pasakas: “Kā kamene uz cirku gāja” un “Kā kamene gleznot mācījās”. Teksts ir spraigs un uzjautrinošs, bet A. Stakas zīmētie tēli – gluži kā izkāpuši no animācijas filmiņas. Mākslinieces zīmētās ainiņas grāmatai piešķir vēl papildu humora dzirksti.

 

     Ieklausoties pusaudžu lasīšanas vēlmēs un interesēs, bibliotēka ir iegādājusies divas mangas grāmatas angļu valodā, kas tapušas japāņu animācijas zīmēšanas tehnikā. Viena no tām ir  japāņu autora H. Isayama grāmata “Attack on Titan” un otra – Ņujorkā izdotā H. Mashimas mangas izdevums  “Fairy Tail ”.

 

     Nozaru literatūras klāstu papildina H. Sila  ceļojumu apraksts “Pamests Vjetnamā”, kurš vēsta par to, kā uz Vjetnamu  dodas 7 ceļotāji, kuru mērķis ir atgādāt atpakaļ no Laokajas uz Rīgu autoekspedīcijas “Rīga–Melburna” automašīnu – pārbūvētu “ugunsdzēsēju” Mercedes Benz 1113, kas pirms gandrīz astoņiem gadiem pamests pie Vjetnamas robežpārejas punkta. Tas nav viegls uzdevums, jo mašīnai pēc astoņu gadu stāvēšanas tropiskā klimatā ir nepieciešami nopietni remontdarbi, bez tam tā ir iestrēgusi starp Ķīnu un Vjetnamu. Vai izdosies šī gandrīz “neiespējamā misija”? Par tālā un neprognozējamā ceļojuma norisi lasiet grāmatā.

 

     Klajā nācis D. Judinas detektīvsērijas desmitais romāns “Lāsts”. Lūk, kā to vērtē psiholoģe, grafoloģe Anita Millere: ”Pārdomu vērta situācija, kad divi līdzīgu apstākļu radīti noziegumi no vienas nozares speciālistu skatpunkta tiek vērtēti dažādi. Tik ļoti raksturīgi mūsu ikdienai – tā notiek teju ikvienā jomā. Katra cilvēka personīgā pieredze rada stereotipu kopumu…”

 

      Vēl latviešu oriģinālliteratūras cienītājiem piedāvājumā arī izklaidējošie, viegli lasāmie autores Z. Zustas un psihoterapeites D. Zandes stāstiņi “Tarakāni manā galvā”, kas iezīmē ainas no sieviešu ikdienas. Grāmatā caur psihoterapijas pieredzi aplūkotas tādas tēmas kā sevis veidošana,  pieņemšana, vīriešu un sieviešu attiecības u. c.

 

     Vakara romānu sērijā ir iznācis H. Paukša darbs “Pele slazdā”. Pats autors ir gan rakstnieks, gan aktieris un teātra pedagogs. Grāmata “Pele slazdā” ir viņa astotais romāns, kurā tiek stāstīts par to, ka  Agneses vecāki saņem izdevīgu darba piedāvājumu ārzemēs, no kura nevēlas atteikties. Tikai rodas jautājums – kur atstāt savu septiņpadsmit gadus veco meitu Agnesi? Lielas izvēles nav, protams, pie tēvoča Rolfa, kurš slavens ar savu bardzību, noslēgtību, skopumu un pedantismu. Lai uzzinātu tālāko notikumu virzības gaitu, piedāvājām atnākt uz bibliotēku un izlasīt šo grāmatu.

 

     Nāciet uz Rēzeknes 2. bibliotēku – Rēzeknes Centrālās bibliotēkas filiāli – un izvēlieties sev saistošu un interesantu lasāmvielu!