Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 7. decembrī Rēzeknes 2. bibliotēka saviem lasītājiem piedāvās 28 jaunas grāmatas. Turpinājumā neliels ieskats daļā no tām.

 

     Mazākos lasītājus šomēnes iepriecinās “Rūķu grāmata”, kurā I. Kļava-Švanka un I. Pelūde ir apkopojušas ziņas par rūķu dzīvi Latvijā – par viņu paradumiem un apmešanās vietām. Grāmatā ievietoti arī dzejoļi, dziesmas un teikas par rūķiem.

 

     No angļu valodas tulkotais Dž. Kinnija darbs “Grega dienasgrāmata 13. Sabrukums” ieinteresēs Grega piedzīvojumu sekotājus. Šoreiz lasītāju uzmanība tiks pievērsta ziemas kaujaslaukam, uz kura sāncenšu grupas cīnās par teritoriju, ceļ pamatīgus cietokšņus un uzsāk varenas sniega kaujas.

 

     Bibliotēkas nozaru literatūras klāstu papildinās kultūrvēsturnieces I. Pīgnozes darbs “Latviešu apģērbs”. Grāmata ir labs pirmais ceļvedis tiem, kuri domā par sava tautastērpa izgatavošanu, kā arī palīgs jau pieredzējušiem tautastērpa valkātājiem.

 

     Bibliotēkas krājumu ir papildinājusi arī D. Avotiņas grāmata “Soliņš pie Salacas”. Šī grāmata ir liecība mūsu valsts un Lietuvas Republikas kultūras sakariem vairāku gadu desmitu garumā. Tā ir abu valstu kultūras vēsture literātu – dižgaru – Dainas Avotiņas un Alfona Maldoņa vēstuļu un komentāru interpretācijā.

 

     “Lata romānu” sērijas cienītājus ieinteresēs M. Krekles grāmata “Dzīvības spītīgie asni”. Romānā tiek stāstīts par to laiku, kad tik tikko ir beidzies Otrais pasaules karš. Šajā laikā Mežmaļu ģimene, kura tic jaunajai varai un iespējām, saskaras ar skarbo realitāti.

 

     Bibliotēkas daiļliteratūras krājumā tagad būs atrodama arī K. Dž. Tjūdores grāmata “Krīta vīrs”. Autorei ir izdevies meistarīgi savīt kopā divas sižeta līnijas – 1986. gada notikumus un mūsdienas –, kā arī radīt neaizmirstamu un pārsteidzošu nobeigumu. Grāmata ir saistošs, spēcīgs un arī biedējošas spriedzes piesātināts darbs.

 

     Savukārt D. Judinas romānā “Amnēzija” netieši tiek apskatīts tāds fenomens kā sociālā amnēzija, kā arī mūsdienu cilvēka rīcībā attiecībā pret informācijas patērēšanu.

 

     Atgādinām lasītājiem, ka Rēzeknes 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena. Šomēnes – 7. decembris. Ikviens interesents tiek laipni gaidīts bibliotēkā!