Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā šomēnes jaunumu diena ir 3. februāris. Turpinājumā piedāvājam nelielu ieskatu.

 

     Bērnu literatūras plauktu šoreiz esam papildinājuši ar vairākiem aizraujošiem stāstiem.

 

     Viens no tiem ir latviešu rakstnieka Aivara Bērtuļa “Mēness ēnu noslēpums”. Šajā grāmatā lasītājs sastapsies ar cilvēkveidīgiem robotiem un citplanētiešiem un atklās, kā tas gadījies, ka mūsu Mēness nemaz nav dabīgais Zemes pavadonis, bet gan augstas klases kosmiskais kuģis, kas gatavots tālam starpzvaigžņu ceļojumam.

 

     Zviedru rakstnieka Dāna Hējera “Krēslas gari un citi spoku stāsti” paredzēti lasīšanai priekšā vai patstāvīgi. Ja vien nav bail no tumsas…

 

     Vēl viens aizraujošs stāsts ir Timo Parvelas “Pauls raksta blogu”. Ja esat lasījuši somu rakstnieka Timo Parvelas supersmieklīgo grāmatu “Ella un draugi”, Paulu jau pazīstat. Ja neesat – nekas nav zaudēts. Laiks iepazīties, lasot Paula blogu! Tie būs superjautri brīži. Garantēts!

 

     Šī mēneša jaunumos piedāvājam arī jaunu tikšanos ar “Ellu un viņas draugiem” piedzīvojumu 2. grāmatā.

 

     Februāra pieaugušo jaunumu plauktā esošās grāmatas iepriecinās vēsturisko romānu cienītājus.

 

     Lasītājiem, kurus interesē Latvijas vēsture, esam iegādājušies Jāņa Ūdra biogrāfisko romānu “Ulmanis. Lielā Kārļa testaments”, kurā autors attēlojis Kārļa Ulmaņa izmisīgo cerību pasargāt Latvijas tautu no staļiniešu represijām un eksprezidenta dvēseles traģēdiju, mūža pēdējās dienās apcietinājumā uzzinot baiso patiesību par okupantu zvērībām.

 

     Vēstures romānu cienītājus iepriecinās arī Guntara Tennes vēsturiskais romāns “Pērles un pelni”, kurš ļaus ieskatīties 17. gs. notikumos Kurzemes hercogistē.

 

     Ne mazāk aizraujošs ir Dainas Grūbes romāns “Ducis cara rubļu” par viņas vecmāmiņu Matildi Šmiti (Lečmani) – neparastu latviešu sievieti, kura visos dzīves pārbaudījumos par vissvarīgāko balstu atzinusi gara gaismu un darba tikumu. Tas ir laiks starp diviem pasaules kariem un daudzu latviešu prasmi izdzīvot vēstures viesuļos.

 

     Jaunais Laimas Kotas romāns “Istaba” arī ir vēsturisks, jo ļauj mums ieskatīties ne tik tālajā perestroikas laikā. Tikai nieka trīsdesmit gadus atpakaļ, tas varbūt ir neticami, bet tādi notikumi risinājās vienā komunālā dzīvokļa istabā.

 

     Daudz romantikas un pagātnes noslēpumu piedāvā Šarlote Betsa savā romānā “Pils pie ezera”. Autore lasītājus aizved uz tālo 1792. gadu skaistajā Mirabelles pilī.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.