Decembris ir mēnesis, kad gaisā virmo Ziemassvētku tuvums un visi - gan lieli, gan mazi, sirdī ilgojas pēc kā neparasta. Vēl jau dedzināsim svecītes adventes vainagā, lai sildītos aukstajos un tumšajos vakaros, domāsim par pārsteigumiem savai ģimenei un draugiem un, protams, lasīsim grāmatas.

Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā šomēnes jaunumu diena ir 2. decembrī. Arī bibliotēkas jaunumu plauktā jūtama tuvo svētku noskaņa.

Pašiem mazākajiem lasītājiem piedāvājam satikties ar piparkūku vīriņu Kraukšķīti no Margaritas Stārastes “Ziemas pasakas” un kopā ar kaķeni Minci no Džūditas Kerras “Minces Ziemassvētkiem” satikties ar staigājošu ziemassvētku eglīti.

Bērni, kuri jau prot lasīt paši, ar aizrautību varēs sekot pasaku meža mazās eglītes pārtapšanai par Sidraba egli Mirdzas Timmas sirsnīgajā pasakā “Sidraba egle”. Mazos lasītājus priecēs šīs grāmatas jaukās ilustrācijas.

Varbūt kādā aukstā ziemas vakarā jums gribēsies atcerēties silto vasaru un iepazīties ar trim brāļiem grābekļiem no Mirdzas Kerliņas pasakas “Brāļi grābekļi”. Šīs grāmatas pielikumā jūs atradīsiet arī vārdu un teicienu skaidrojumus, un spēles.

Bet Māra Zālīte savā stāstā “Mamma un tētis kūrortā”, piedāvā neparastu mammas un tēta piedzīvojumu karstā vasarā dienvidos.

Ja kādā vējainā un tumšā vakarā mūsu mazajiem lasītājiem gribas pabaidīties, piedāvājam palasīt Dāna Hējera “Pamastais kaps un citi spoku stāsti” un neparastas izjūtas - garantētas.

Pusaudžiem piedāvājam Ērinas Hanteres piedzīvojumu grāmatu “Klana kaķi”.Šoreiz tie ir mājas kaķa Rūsiņa piedzīvojumi mežā.

Par prieku visiem Grega dienasgrāmatu faniem, esam iegādājušies Grega dienasgrāmatas 11. grāmatu ar nosaukumu “Uz naža asmens”. Gribam atgādināt, ka bibliotēkā ir arī visas 10 iepriekšējās Grega dienasgrāmatu daļas.

Mūsu pieaugušajiem lasītājiem šomēnes piedāvājam Ērika Kūļa jauno romānu “Vainīgais”, kurā rakstnieks turpina romānā “Atsaldētais” iesākto tēmu par dzīves pabērniem.

Vācu rakstnieces Šarlotes Linkas talanta cienītājiem piedāvājam jauno rakstnieces psiholoģisko romānu “Maldi”. Un, kā ierasts, jau ar pirmajām lappusēm lasītāji tiek ierauti romāna varoņu dubultās dzīves un samilzušo problēmu labirintā.

Šomēnes patīkamu atkalredzēšanos piedāvājam brazīliešu rakstnieka Paulu Koelju talanta cienītājiem. Jaunumu plauktā jūs gaidīs romāns “Spiedze”, kurā varēsiet iepazīties ar Matu Hari – dejotāju un kurtizāni, kas šokēja un sajūsmināja sava laika bagātākos un ietekmīgākos cilvēkus.

Fantāzijas žanra cienītājiem piedāvājam Džo Aberkombija triloģijas “Sašķeltās debesis” 1. grāmatu “Puskēniņš”. Tas ir klasisks fantāzijas atriebības stāsts, kurā varonis Jārvi kopā ar raibu biedru brigādi, pārvarot elpu aizraujošus šķēršļus, cenšas turēt savu zvērestu un atriebties tēva slepkavām. Triloģija neapšaubāmi patiks skandināvu literatūras cienītājiem, jo vietas un notikumi sasaucas ar viduslaiku Skandināviju un Sašķeltajā jūrā varam atpazīt Baltijas jūru un notikumus tās krastā.

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.